Notiser

Malvik opphever tiltakene

Kategori: Siste nytt - Publisert: 24.06.2021 kl 00:25

Malvik kommune opphever de lokale koronatiltakene, og fra i morgen gjelder de nasjonale tiltakene, opplyser kommunen.

Stengt svømmehall

Kategori: Siste nytt - Publisert: 24.06.2021 kl 00:25

Svømmehallen i Stjørdal er stengt på ubestemt tid på grunn av et brudd i hovedvannledningen i bygget. Kommunen skriver på Twitter at de oppdaterer hjemmesiden fortløpende med mer informasjon når de får bedre oversikt over situasjonen.

MC-fører i 119 km/t.

Kategori: Siste nytt - Publisert: 23.06.2021 kl 14:07

En mann i 50 åra mistet lappen på E14 i går kveld etter å ha kjørt for fort på motorsykkel. MC-føreren ble stoppet av Utrykningspolitiet ved Flora, skriver Bladet. Farten ble målt til 119 km/t i 80-sonen

Tømrerfirma slått konkurs

Kategori: Siste nytt - Publisert: 23.06.2021 kl 14:04

Tømrerfirmaet SD Tjenester AS har meldt oppbud. Mandag ble stjørdalsselskapet slått konkurs i Trøndelag tingrett.
Konkursen skyldes et prosjekt som ikke gikk etter planen, sier bostyrer Line Guldbrandsen til Bladet. Bostyreren opplyser at det utestående beløpet er på til sammen 1,7 millioner kroner.

Ranheim vant – uten Maalen

Kategori: Siste nytt - Publisert: 22.06.2021 kl 21:48

Ranheim-trener Svein Maalen er ferdig i klubben. Det ble kjent bare timer før kampen mot Raufoss tirsdag kveld. Etter en svært tung sesongåpning, vant Ranheim tilslutt 4-2 etter to mål av Elias Hoff Melkersen og ett hver av Christian Eggen Rismark og Michael Karlsen. - Det var mye som skulle ut. Det ga oss et tidlig mål og satte standarden for resten av kampen, sier Tarjei Smågesjø som ledet laget fra sidelinja.

Like bra gikk det ikke for Stjørdals-Blink som tapte 5-1 borte mot Ålesund. På Color Line stadion scoret hjemmelaget faktisk alle seks måla. Blink ligger nå helt sist i OBOS-ligaen med bare 3 poeng etter 7 spilte kamper.

Foreslår 25-års aldersgrense for e-sigaretter

Kategori: Siste nytt - Publisert: 22.06.2021 kl 21:18

Helse- og omsorgsdepartementet sender på høring forslag om å innføre 25-års aldersgrense for e-sigaretter. Det foreslås også forbud mot smakstilsetninger i e-sigaretter og mot pakningsdesign som tiltrekker unge. For å beskytte barn mot passiv røyking, foreslår departementet også å utvide røykeforbudet til å gjelde i biler hvor barn er passasjer, på utendørs lekeplasser, holdeplasser og idrettsområder.
- Unge blir raskere avhengige av nikotin enn voksne, og nikotineksponering i tenårene kan skade hjerneutviklingen. Forskning viser også at e-sigaretter kan være en inngangsport til røyking blant unge. Derfor sender jeg nå på høring forslag til strengere regulering av e-sigaretter, som skal beskytte barn og unge mot helseskader og hindrer at nye generasjoner blir avhengig av nikotin, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie i ei pressemelding.

Husk å søke om ekstra studielån og stipend hvis du har tapt inntekt

Kategori: Siste nytt - Publisert: 22.06.2021 kl 21:16

Studenter og voksne elever som kan dokumentere nedgang i arbeidsinntekt som følge av koronapandemien kan få ekstra studielån og stipend. - Nå er det ikke mange dagene igjen til søknadsfristen går ut 30. juni for tilleggslånet. Jeg håper de som trenger litt ekstra hjelp søker. Stipendandelen er økt fra i fjor slik at over 10 000 kroner kan gjøres om til stipend, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H) i ei pressemelding.

Vaksinepanikk

Kategori: Siste nytt - Publisert: 22.06.2021 kl 19:07

Røros kommune gikk i går ut med meldingen om at de i dag åpner opp for at kommunens innbyggere selv kan bestille seg time for koronavaksine.

Nå opplever de en telefonstorm til legesenteret med folk som skal bestille vaksinetimer, men oppfordrer nå sterkt til å ikke gjøre det.

– Legesenteret kan ikke hjelpe med vaksinetimer i det hele tatt, og nå blokkeres telefonlinja deres. Det betyr at de som trenger legehjelp ikke kommer gjennom. Ikke ring legesenteret, oppfordrer kommunen.

Hvis du skal bestille vaksinetime og det ikke er noe ledig, ber de om at du venter noen dager. Kommunen legger ut flere timer så snart de vet hvor mange vaksiner de får tildelt.

Penger til studenter

Kategori: Siste nytt - Publisert: 22.06.2021 kl 19:04

Studentsamskipnaden i Trondheim, Ålesund og Gjøvik får nesten 6,5 millioner kroner til lavterskeltilbud, som for eksempel fadderukene.

– En god studiestart er utrolig viktig for å få nye venner og et sosialt nettverk tidlig, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim.

Pandemien har rammet studentene hardt, og Asheim foreslår derfor at høstens fadderuker også skal inkludere fjorårets førsteårsstudenter.

Ruskjøring i Trondheim

Kategori: Siste nytt - Publisert: 22.06.2021 kl 19:03

En sjåfør ble stanset av politiet på Øya i Trondheim i natt, mistenkt for ruskjøring. Mannen i 40-årene ble tatt med til Politihuset for bevissikring.

Rykket ut til brann

Kategori: Siste nytt - Publisert: 22.06.2021 kl 19:02

Politi og brannvesen rykket mandag kveld ut til Skatval skole. Det var meldt om røykutvikling fra skolen ved 20-tida mandag kveld. Politiets operasjonssentral melder på Twitter at røykutviklingen kom fra en bryter i et klasserom. Situasjonen ble fort brakt under kontroll.

Laserkontroll Trondheim

Kategori: Siste nytt - Publisert: 21.06.2021 kl 16:26

16 førere fikk forenkla forelegg i en laserkontroll på E6 ved Siemens i Trondheim. Høyeste hastighet var 79 km/t i 60-s

Bisettelse Joralf Gjerstad

Kategori: Siste nytt - Publisert: 21.06.2021 kl 16:25

Joralf Gjerstad bisettes fra Snåsa kirke 29. juni kl. 12.00. Av smittevernhensyn er det kun anledning til å ha 90 gjester i bisettelsen, og familien har satt opp en liste over de inviterte. Familien ønsker imidlertid at deler av bisettelsen kan bli gjort tilgjengelig for publikum gjennom streaming. Det jobbes med å få dette til.

Fartskontroll i Sokndal

Kategori: Siste nytt - Publisert: 21.06.2021 kl 13:39

Politiet skriver på twitter at det har vært gjennomført en fartskontroll i 80-sonen på E6 ved Gullvåg. Høyeste hastighet ble målt til 102 km/t og det ble i alt 24 reaksjoner fra UP. En fører fikk inndratt førerkortet på grunn av antall prikker etter å ha snakket i mobiltelefonen.

Ikke livstruende skadd

Kategori: Siste nytt - Publisert: 21.06.2021 kl 13:13

Mannen som søndag kveld ble knivstukket i skulderen i en hendelse på Sverresborg i Trondheim er ikke livstruende skadet. Det skriver Adresseavisen. Mannen ligger nå på St. Olavs hospital for observasjon og vil bli avhørt når helsetilstanden gjør det mulig.

Slåsskamp i Trondheim

Kategori: Siste nytt - Publisert: 21.06.2021 kl 13:08

To unge menn har fått pålegg fra politiet om å ikke oppsøke hverandre. De skal ha havna i slåsskamp om skyld og gjeld på Leutenhaven i dag, skriver politiet på twitter.

Mulig knivstikking i Trondheim

Kategori: Siste nytt - Publisert: 20.06.2021 kl 23:33

Politi og luftambulanse rykket søndag kveld ut til Sverresborg i Trondheim etter melding om knivstikking, skriver Adresseavisen. Det er uklart hva som har skjedd. En person har skader i en skulder.

Nok et tap for Rosenborg

Kategori: Siste nytt - Publisert: 20.06.2021 kl 23:32

Trønderne tapte 0-1 for Sarpsborg 08 på hjemmebane. Rosenborg fikk et mål tidlig i første omgang, men dette ble annullert på grunn av offside.

Beslaglagt førerkort

Kategori: Siste nytt - Publisert: 20.06.2021 kl 02:46

En bilist mistet førerkortet etter å ha kjørt i 117 kilometer i timen i en 80-sone. Hendelsen skjedde på Heimdalsmyra i Trondheim. Politiet oppretter sak.

Skadd i motorcross-ulykke

Kategori: Siste nytt - Publisert: 19.06.2021 kl 18:05

En mindreårig skal være skadet i forbindelse med en motorcrossulykke i Namsos. Vedkommende er fraktet til sykehus. Det kan være snakk om et lårbensbrudd, ifølge politiet

To skadd i brann

Kategori: Siste nytt - Publisert: 19.06.2021 kl 10:05

To personer ble kjørt til legevakta med brannskader etter et branntilløp på en institusjon på Tunga i Trondheim. Brannen starta i forbindelse med matlaging og spredde seg til kjøkkenvifta

Kontroll i Stjørdal

Kategori: Siste nytt - Publisert: 18.06.2021 kl 23:16

Politiet har hatt laserkontroll i Stjørdal. Den høyeste hastigheten ble målt til 95 kilometer i timen. Ti personer fikk forenklede forelegg, mens én mistet førerkortet.

Tilsyn med barnevernet

Kategori: Siste nytt - Publisert: 18.06.2021 kl 22:15

Statsforvalteren i Trøndelag oppretter tilsyn med barnevernstjenesten i Midtre Namdal. Det skjer etter vedvarende lovbrudd. Ved årsskiftet hadde tjenesten fristbrudd i 65 % av undersøkelsessakene. På samme tid var det høyt sykefravær i barnevernstjenesten. Situasjonen har vedvart i 2021.

– Det er bekymringsfullt at det tar for lang tid før barns omsorgssituasjon blir undersøkt. I verste fall kan fristoverskridelsene føre til at barna ikke får den hjelpen eller beskyttelsen de har krav på, sier Frode Kvittem, avdelingsdirektør hos Statsforvalteren i Trøndelag.

Tettey spiller på søndag

Kategori: Siste nytt - Publisert: 18.06.2021 kl 22:13

Alexander Tettey kommer til å spille sin første Rosenborg-kamp på 12 år på søndag. Det bekreftet Rosenborg-trener Åge Hareide etter treninga fredag formiddag. Tettey kom tilbake til RBK denne måneden etter mange sesonger i utlandet. 35-åringen har en spesialavtale med klubben som gjør at han slipper å spille kamper eller trene på kunstgress.

Fire nye smitta

Kategori: Siste nytt - Publisert: 18.06.2021 kl 15:36

Midtre Gauldal kommune melder i dag om fire nye tilfeller av koronasmitte. Tre av de smittede er hjemmehørende i Midtre Gauldal, mens én er folkeregistrert i Trondheim. Kommunen opplyser at smitten er knytta til utbruddet ved bedrifta Norsk Kylling.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...