Nea Radio

Notiser

YS’ likestillingspris for 2019 til Norges Handikapforbunds Ungdom

Publisert: 22.10.2019 kl 08:31

Norges Handikapforbunds Ungdom (NHFU) blir i dag tildelt YS sin likestillingspris.

NHFU er en organisasjon av og for funksjonshemmet ungdom som jobber for full frihet og likestilling for funksjonshemmede.

- NHFU skaper endringer i samfunnets holdninger og flytter politikken i riktig retning. Organisasjonen er synlig på mange arenaer i samfunnet og bruker et vidt spekter av virkemidler for å påvirke holdninger og fordommer, sier juryleder Hans-Erik Skjæggerud.

Møte om turistfiskenæringa

Publisert: 22.10.2019 kl 08:30

Fiskeri- og sjømatminister Harald T. Nesvik møter i dag turistfiskenæringa for å drøfte hvordan en kan ta et oppgjør med de useriøse aktørene i næringa.

-Jeg blir opprørt når jeg hører at turister tar med seg den beste delen av fisken og kaster resten. Slik smugling svekker omdømmet til turistfiskenæringa og øker konflikten mellom fiskere, turistfiskere og kystbefolkninga, sier statsråden.

NTNU-ansatt kan få disiplinærstraff

Publisert: 22.10.2019 kl 08:30

En ansatt ved NTNU kan bli ilagt disiplinærstraff etter en flere år lang konflikt ved Institutt for historiske studier. Konstituert rektor Anne Borg ber universitetsstyret vurdere disiplinærstraff i sitt møte 31. oktober, skriver Khrono.

Foreslår å forby flere engangsprodukter i plast

Publisert: 21.10.2019 kl 14:38

Miljødirektoratet foreslår et nasjonalt forbud mot flere engangsprodukter i plast, blant annet sugerør, bestikk og tallerkener. Klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) mottok forslaget mandag.
Forslaget samsvarer med krav i EUs direktiv om plastprodukter, som skal bidra til mindre spredning av plast i naturen.

Foreldre tiltalt for vold

Publisert: 21.10.2019 kl 11:01

Et foreldrepar møter i dag i Sør-Trøndelag tingrett tiltalt for langvarig mishandling av datteren sin. Ifølge tiltalen skal jenta blant annet ha blitt sparket i magen, slått med beltespenne under beina og kastet ned ei trapp. Mishandlingen skal ha pågått i 15 år, melder NRK.

Trondheim tapte mot grunneiere

Publisert: 21.10.2019 kl 11:01

Trondheim kommune tapte saken mot nesten 70 grunneiere på Steinan. AtB skal bygge endeholdeplass for busser og noe av området er privateid. Sør-Trøndelag tingrett mener vedtaket om å ekspropriere er ugyldig og at bystyret gjorde saksbehandlingsfeil da de godkjente reguleringsplanen, skriver NRK.

Høyre gir ikke opp ordføreren

Publisert: 21.10.2019 kl 11:00

Ørland Høyre har ikke gitt opp kampen om å få beholde ordførervervet. Nå ber partiet fylkesmannen vurdere om valget av ordfører Tom Myrvold er gyldig, skriver Adresseavisen. Kommunaldepartementet har slått fast at valget av ordfører i Ørland var ulovlig gjennomført for to uker siden. Kommunestyre i Ørland skal behandle saken førstkommende torsdag.

Ny bok om trønderen

Publisert: 21.10.2019 kl 10:59

Nå er boka «Trønderen – unik sær og lekker» klar for salg.
– Boka er en oppfølger av den som kom ut i fjor, og er en hyllest til Trøndelag og trønderen, sier Bjarne Håkon Hanssen og Marvin Wiseth. Ifølge forfatterne inneholder boka gode fortellinger, historier og anekdoter fra Trøndelag. Du finner også en ordliste med trønderske ord og uttrykk, og funfacts om trønderen og hans og hennes ve og virke.

Branntilløp ved Kjeldstad Trelast

Publisert: 21.10.2019 kl 08:20

Brannvesenet rykket i morges ut etter melding om et branntilløp ved Kjeldstad Trelast i Selbu. Ingen kom til skade, melder politiet .

For fort i Okstadbakken

Publisert: 21.10.2019 kl 08:19

En bilfører mistet førerkortet da han ble stanset av UP i Okstadbakken natt til søndag. Han ble målt til 135 km/t i 80-sonen.
Også i Verdal ble det førerkortbeslag i helga: To unge bilførere mistet førerkortet på grunn av for høy hastighet.

TV-aksjonen

Publisert: 21.10.2019 kl 08:14

I Trøndelag er det så langt samlet inn over 20 millioner kroner til TV-aksjon «Nå er det hennes tur». Det gjør Trøndelag til landets sjette beste fylke. Totalt har det kommet inn godt over 220 millioner kroner, melder NRK.

Samisk språkuke

Publisert: 21.10.2019 kl 08:13

I dag starter den samiske språkuka. Sametinget har utfordret en rekke institusjoner, næringsliv, organisasjoner og andre til å synliggjøre samiske språk. Fylkesmannen i Trøndelag vil hver dag denne uka presentere ett nytt sørsamisk ord på Facecook. Da har du muligheten til å bli litt bedre kjent med det sørsamiske språket.

Godsutfordringer

Publisert: 21.10.2019 kl 08:13

Framtidas godsutfordringer er tema for et seminar som samferdselsavdelinga i Trøndelag fylkeskommune arrangerer i dag.
Det er ventet en enorm vekst i godstransporten framover. Det meste ser ut til å komme på vei, og hvordan samfunnet skal håndtere dette er uvisst. Trøndelag fylkeskommune, SINTEF og NTNU har inngått en omfattende samarbeidsavtale for å finne løsninger for godstransport både i nær framtid og på lengre sikt.

Ny bok om trønderen

Publisert: 21.10.2019 kl 08:12

Nå er boka «Trønderen – unik sær og lekker» klar for salg.
– Boka er en oppfølger av den som kom ut i fjor, og er en hyllest til Trøndelag og trønderen, sier Bjarne Håkon Hanssen og Marvin Wiseth. Ifølge forfatterne inneholder boka gode fortellinger, historier og anekdoter fra Trøndelag. Du finner også en ordliste med trønderske ord og uttrykk, og funfacts om trønderen og hans og hennes ve og virke, skriver Trønder-Avisa.

Sterke reaksjoner på Spel-avlysning

Publisert: 21.10.2019 kl 08:11

Forslaget om å avlyse neste års spel på Stiklestad har vakt sterke reaksjoner. Økonomien ved Stiklestad Nasjonale Kultursenter gjør det nødvendig å bruke sparekniven, og ett av forslagene som er presentert er å la "Spelet" få en pause. Dette blir trolig bestemt i et ekstraordinært styremøte ved kultursenteret mandag, skriver NRK.

Byåsen ute av E-cupen

Publisert: 21.10.2019 kl 08:09

Byåsens håndballkvinner er ute av europacupen etter at tyske Thüringer HC vant 29-24 søndag kveld.

Kolstad vant

Publisert: 21.10.2019 kl 08:08

Kolstad sørget for en sterk borteseier da de slo Fyllingen 29-22 på bortbane i Bergen. Kolstad ligger nå på andreplass i toppserien i håndball for menn.

Uavgjort for Ørn

Publisert: 21.10.2019 kl 08:07

Trondheims-Ørn spilte uavgjort 0-0 borte mot Arna Bjørnar i Bergen i går ettermiddag.

Ranheim imponerte hjemme

Publisert: 21.10.2019 kl 08:06

Ranheim imponerte stort da de vant 4–1 mot Odd hjemme på Extra Arena. Michael Karlsen scoret to mål, Daniel Kvande og Jørgen Øveraas ett mål hver.

Rosenborg tapte to poeng

Publisert: 21.10.2019 kl 08:05

Rosenborg ledet to ganger borte mot Kristiansund lørdag, men KFK reduserte til 2-2 rett før kampslutt.

Mer fisk i små vassdrag

Publisert: 18.10.2019 kl 14:15

Laks og sjøørret er igjen tilbake i flere av de små vassdragene i Trondheim. Det viser en rapport fra Trondheim kommune. I Leirelva og Vikelva har det lenge vært ulevelig for fisk.

Vil ha levende lokalsamfunn – også i framtida

Publisert: 18.10.2019 kl 14:14

- Vi bor, arbeider og driver et aktivt næringsliv i hele landet. Kombinasjonen av rike naturressurser, teknologiutvikling og lokal skaperkraft gir gode muligheter for fremtidens distrikter, slår regjeringen fast i en ny stortingsmelding.

Fengslet for grov voldtekt og vold

Publisert: 18.10.2019 kl 08:19

3. oktober ble en mann i 30-årene pågrepet av politiet i Stjørdal og siktet for å ha utøvd grov vold og voldtekt av ektefellen, skriver Bladet. Han skal også ha holdt henne innesperret i flere dager. Ekteparet er av utenlandsk opprinnelse og kvinnen kom til Norge første gang 25. september. Politiadvokat ved Trøndelag politidistrikt sier til avisa at sakens karakter underbygger faren for nye handlinger mot fornærmede dersom siktede ikke fengsles.

Tagget trikkene

Publisert: 18.10.2019 kl 07:23

I Trondheim er det gjort skade i form av tagging på flere trikker inne i vognhallen på Munkvoll. Spor på stedet tyder på flere gjerningsmenn. De har kommet seg inn ved å knuse et vindu. Her har noen skåret seg, og det er en del blod på stedet, melder politiet på Twitter.

Skrinlegger vindkraftplan

Publisert: 17.10.2019 kl 14:30

Etter massiv kritikk fra kommunene, velger regjeringa nå å skinlegge NVEs forslag om nasjonal ramme for vindkraft på land. - Tanken bak både prosessen og utformingen av en nasjonal ramme for vindkraft var at det skulle være konfliktdempende. Det kan vi etter 5000 høringsinnspill, der de fleste er kritiske, oppsummere at ikke er oppnådd. Derfor kommer vi ikke til å gå videre med forslaget til nasjonal ramme med de 13 utpekte områdene, sier olje- og energiminister Kjell Børge Freiberg.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...