ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse

Notiser

Ødela vinduer og dører på skole

Kategori: Siste nytt - Publisert: 29.11.2022 kl 11:05

I Nærøysund har det vært innbrudd og blitt gjort hærverk på Rørvik barneskole i løpet av natta, melder politiet. Flere vinduer og dører er ødelagt, og saken blir nå etterforsket videre.

Tok førerkortet til 18-åring

Kategori: Siste nytt - Publisert: 29.11.2022 kl 09:34

Politiet har beslaglagt førerkortet til en 18-åring som kjørte inn i en skolebuss i Nærøysund tirsdag morgen. Veien er åpen igjen, melder politiet.

Kollisjon i Nærøysund

Kategori: Siste nytt - Publisert: 29.11.2022 kl 08:28

I Nærøysund har det vært en kollisjon mellom en buss og en personbil ved Ottersøykorsen. Ingen skadde i bussen, men fører av personbil fremstår som lettere skadd, melder politiet.

Avsluttet nachspiel på Møllenberg

Kategori: Siste nytt - Publisert: 29.11.2022 kl 07:35

I Trondheim måtte politiet avslutte en fest på Møllenberg natt til tirsdag.
Det var ca 50 personer til stede på festen, og beboeren fikk pålegg om å holde det stille utover natta, opplyser politiet.

Regjeringa ber kommunene bosette 35 000 flyktninger i 2023

Kategori: Siste nytt - Publisert: 28.11.2022 kl 14:48

Krigen pågår fortsatt i Ukraina, og mange millioner mennesker har måtte flykte fra hjemlandet sitt. Nå ber regjeringa norske kommuner forberede seg på å ta imot mange flyktninger også neste år.
– Norske kommuner har klart å bosette rekordmange flyktninger rekordraskt. Jeg er stolt og takknemlig for alle som har gjort det mulig. Norske kommuner, lokalsamfunn, skoler, barnehager, frivillige og nabolag – det er så mange som har tatt godt imot flyktningene som søker trygghet i landet vårt. Vi skal stille opp fremover også. Sammen skal vi klare å gi flyktningene som kommer et trygt og godt opphold i Norge, sier statsminister Jonas Gahr Støre i ei pressemelding.

Rekke innbrudd

Kategori: Siste nytt - Publisert: 28.11.2022 kl 11:50

I løpet av helga så har det vært flere innbrudd på arbeidsplasser og anleggsområder.

Verktøy for flere hundre tusen kroner er stjålet fra byggeplassen til leilighetprosjektet Berkåk Park i Rennebu, i et kontorlandskap i Vigorvegen, på Orkanger skal det være borttatt noen telefoner og skrivere.

Det har i tillegg vært innbrudd i BaneNor sine lokaler på Marienborg , og på et anleggsområde på Tiller opplyser politiet.

Full momskompensasjon for frivilligheten

Kategori: Siste nytt - Publisert: 28.11.2022 kl 11:41

Regjeringa øker potten for momskompensasjon til frivillige organisasjoner med 132 millioner kroner for 2022. Det gir full momskompensasjon for 2022.

– Mange folk sliter nå, og frivilligheten er der for folk. Derfor bevilger vi mer penger for å få full momskompensasjon. Det er en kjempegod investering for at lag og foreninger skal bruke tida si på aktivitet til folk og ikke på søknader og byråkrati, sier kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen til TV 2 Nyhetskanalen.

– Dette er en stor seier for norsk frivillighet. Vi er veldig takknemlige for at regjeringa har funnet rom for å tilbakebetale alle momskronene til frivilligheten, som sikrer god og forutsigbar finansiering i utfordrende tider, sier generalsekretær i Frivillighet Norge, Stian Slotterøy Johnsen.

Brann i hus i Mosvik

Kategori: Siste nytt - Publisert: 28.11.2022 kl 09:52

Det brenner i et hus i Strandheimvegen i Mosvik. Brannvesenet melder at eneboligen er overtent, røykdykkere har vært inne i et uthus og fått ut noen gassflasker. Den ene personen som bor på adressen er gjort rede for, og blir tilsett av helse på stedet, bekrefter politiet.

Bil kjørte inn i buss

Kategori: Siste nytt - Publisert: 28.11.2022 kl 08:55

I Vanvikan har en personbil kjørt inn i en buss som sto stille ved ferjekaia. Ingen personskade. Det er glatt på stedet, med underkjølt regn, melder politiet.

Mannsfjelltunnelen er åpen

Kategori: Siste nytt - Publisert: 28.11.2022 kl 08:50

Mannsfjelltunnelen på E39 er nå åpen igjen etter bilberging.

Mannsfjelltunnelen blir stengt

Kategori: Siste nytt - Publisert: 28.11.2022 kl 08:17

Mannsfjelltunnelen mellom Buvika og Børsa på E39 er stengt i retning mot Orkanger i påvente av bilberger. Blir kort stenging i begge retninger når berging foretas, melder Statens vegvesen.

Kontroll på ungdommer

Kategori: Siste nytt - Publisert: 26.11.2022 kl 01:39

Politiet har kontroll på tre ungdommer etter at disse har vært involvert i en voldshendelse samt begått skadeverk i Stjørdal sentrum. Politiet ble spyttet på under oppdraget så dette blir også anmeldt.

Trimmet moped uten skilt

Kategori: Siste nytt - Publisert: 26.11.2022 kl 00:55

Politiet har stanset en moped uten registreringsnummer i Selbu fredag kveld. Mopeden var registrert men det var ikke påmontert kjennemerker. Fører fikk et gebyr for bruk av motorvogn uten kjennemerker, samt et forenkla forelegg for trimming av mopeden.

Frivillighetens museum

Kategori: Siste nytt - Publisert: 25.11.2022 kl 22:03

Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen åpne "Frivillighetens museum" torsdag.
– De som ikke har besøkt frivillighetens museum digitalt bør gjøre det! Jeg er skikkelig imponert over hvordan Frivillighetens år gjennom utstillingen både fysisk og på nett får vist fram alle de lokale ildsjelene, lagene og foreningene som utgjør frivilligheten i Norge. Disse folka er viktige for å holde samfunnet i gang, sier kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen.

Betydningen av frivillighet i samfunnet

- Utstillingen viser hva frivilligheten betyr for samfunnet. Vi oppfordrer publikum til å stoppe opp underveis i en travel førjulstid, og få et lite glimt av hva de frivillige organisasjonene bidra med for deg - og meg. For oss alle, sier Generalsekretær i Frivillighet Norge, Stian Slotterøy Johnsen. 2022 er Frivillighetens År og utstillingen er den del av markeringen av året.

Fire frivillige omvisere

Kultur- og likestillingsministeren åpner utstillingen sammen med 4 frivillige omvisere fra idretten, kultur, beredskap og dataungdommen. Det serveres vafler og kaffe, i god tradisjon for frivillig sektor.

Verdensnyhet

Utstillingen inviterer publikum og alle fra frivilligheten til å stoppe opp og kikke inn på alt det fantastiske og samfunnsnyttige som frivillig deltakelse skaper og bidrar med i det norske samfunnet. Det er første gang et slik museum settes opp for publikum.

Trafikkuhell på E6 Mære

Kategori: Siste nytt - Publisert: 25.11.2022 kl 16:49

Klokka 15.52 fikk politiet i Trøndelag melding om et trafikkuhell på E6 Mære i Steinkjer.

To kjøretøy var involvert i uhellet, skriver politiet på Twitter.

Bilene er nå flyttet ut av veien, og trafikken går som normalt.

Politiet tar avhør på stedet.

Klæbo og Stenseth raskest

Kategori: Siste nytt - Publisert: 25.11.2022 kl 11:52

Det ble trøndersk dominans i sprintprologene i verdenscupåpningen i langrenn i finske Ruka i dag.

Ane Appelkvist Stenseth fra Grong var raskest av samtlige i kvinne klassen mens Johannes Høsflot Klæbo vant herrenes sprintprolog.

De får dermed velge heat først og går med startnummer 1 når finalene starter klokken 12.30.

Åpningsdato klar for nytt bad

Kategori: Siste nytt - Publisert: 25.11.2022 kl 07:54

Nya dampsaga bad i Steinkjer åpner offisielt den 12 januar neste år. Det skriver Trønder-avisa.

Badet har de siste to årene blitt totalrenovert for i overkant av 200 millioner kroner etter at det ble funnet store fuktskader.

Statskog kjøper Meraker brug

Kategori: Siste nytt - Publisert: 22.11.2022 kl 16:15

Stortingsflertallet sa i ettermiddag ja til at Statskog kjøper Meraker brug, med 62 mot 38 stemmer.
Dermed er det endelig vedtatt at staten betaler 2,65 milliarder kroner for den svære eiendommen.

Skogbrannfare

Kategori: Siste nytt - Publisert: 22.11.2022 kl 12:55

Meteorologisk institutt har sendt ut et farevarsel på gult nivå om skogbrannfare på kysten av Møre og Romsdal og Trøndelag.

I varslet skriver de at det er ventet lokal gress- og lyngbrannfare i snøfrie områder i lavlandet inntil det kommer nedbør av betydning.

De skriver at store områder kan bli berørt hvis vegetasjon antennes, og ber folk være forsiktige med åpen ild. Gult er det laveste nivået, betyr at faren er moderat.

Forelegg for mobilbruk

Kategori: Siste nytt - Publisert: 22.11.2022 kl 12:10

Fem sjåfører fikk forenkla forelegg for bruk av mobiltelefon i en kontroll på Oppdal tirsdag formiddag. Det var UP som sto bak adferdskontrollen, som foregikk ved Oppdalsporten.

Stortingsbehandling eiendomskjøp

Kategori: Siste nytt - Publisert: 22.11.2022 kl 12:09

Statskogs kjøp av Meraker Brug blir tirsdag behandla i Stortinget, skriver NRK Trøndelag. Et flertall i næringskomiteen støtter forslaget fra Landbruks- og matdepartementet, om at staten kjøper den store eiendommen for 2,65 milliarder kroner.

Det er venta at stortingsrepresentantene skal stemme over saken rundt klokka 15 tirsdag.

Eksplosjonsfare

Kategori: Siste nytt - Publisert: 22.11.2022 kl 12:09

Det ble opprettet en sikkerhetssone på 300 meter da det kom røyk fra en renovasjonsbil på Munkvold på Byåsen i Trondheim i formiddag.

Det kom røyk fra førerhytten og brannvesenet rykka ut da de fikk melding om hendelsen. Bilen er gassdreven, og sikkerhetssonen ble oppretta på grunn av eksplosjonsfaren. Det er nå kontroll på situasjonen.

Ifølge politiet i Trøndelag dreide det seg i stedet om damp fra kjølevæske i bilen.

Naustan tilbake

Kategori: Siste nytt - Publisert: 22.11.2022 kl 12:08

Roger Naustan er på vei tilbake til en trenerjobb i Rosenborg, skriver Adresseavisen. I går ble det kjent at Arnstein Røen er ferdig som hovedtrener for RBK2, og nå kan det virke som Naustan skal overta denne stillingen.

Naustan har selv fortid som juniorspiller i RBK, og var i mange år også i trenerteamet i rekruttavdelingen.

Lukt fra Westgård

Kategori: Siste nytt - Publisert: 22.11.2022 kl 12:08

Naboer til avfallsmottaket Westgaard i Stjørdal klager over hodepine, kvalme og dårlig matlyst, skriver Bladet.

Miljødirektoratet, som er forurensingsmyndighet for anlegget på Sutterø, har fått oversendt to klager på lukt og forurensning av noen som jobber ved siden av. De sier de representerer flere som jobber på området.

Westgaard sier de jobber med å løse problemene som kommer fram i klagene.

Tømrerservice konkurs

Kategori: Siste nytt - Publisert: 22.11.2022 kl 12:07

VIP Tømrerservice AS i Stjørdal kommune er slått konkurs, skriver Trønderavisa. Det kom fram i en kunngjøring hos Brønnøysundregistrene i går.

Ifølge egne nettsider tok selskapet alle oppdrag innen tømrerservice, og de hadde to ansatte da det ble slått konkurs.

Vip Tømmerservice ble etablert 19. november 2015.

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.