Nea Radio

Notiser

Tiltalt i vindkraftkonflikten

Publisert: 14.12.2019 kl 09:07

En mann i 30-årsalderen fra Trondheim er tiltalt for å ha forfulgt og skremt en vindkraftarbeider, skriver Adresseavisen. NRK Trøndelag meldte i mai om en kvinnelig arbeider hos Trønderenergi som skal ha blitt forsøkt presset av vegen på Hitra. Saken kommer opp for retten i januar.

2,4 millioner til studenthelse

Publisert: 14.12.2019 kl 09:07

Helsedirektoratet gir 2,4 millioner i tilskudd til et forsøk som skal styrke kunnskapen om hva som gir studenter god livskvalitet og psykisk helse, melder NRK. Bak prosjektet står StudyTrondheim, som er et samarbeid mellom en rekke organisasjoner.

Skremte folk med smerteskrik

Publisert: 14.12.2019 kl 09:06

Politiet sendte tidlig lørdag morgen en patrulje til en adresse i Namsos. En mann i en trappeoppgang forstyrret beboere med høye rop. Politiet melder på Twitter at mannen skrek mest av smerte, etter å ha falt i trappa. Han har ikke fått alvorlige skader.

Vy med endringer fra søndag

Publisert: 13.12.2019 kl 08:21

Vy varsler endringer i avgangs- og ankomsttidene for tog, sier markeds – og kommunikasjonssjef i Vy, Hilde Lyng. Skal du reise med tog fra og med søndag 15. desember, er det flere endringer det er verdt å merke seg. Noen avganger går litt tidligere enn i dag, og noen litt seinere.
-Vær spesielt oppmerksom hvis du reiser med lokaltogene på Trønderbanen. Her er det nye avgangstider på alle stasjoner, også fra Trondheim, Steinkjer og Lundamo / Melhus, sier Lyng.

Nei til fritt valg i de videregående skolene

Publisert: 13.12.2019 kl 08:20

Trønderske fylkespolitikere sier nei til at elevene selv skal få velge hvilken videregående skole i fylket de skal gå på. Regjeringen ønsker nemlig en ny ordning med fritt valg, men fylkespolitikerne mener det vil ramme skolene i distriktene, skriver Trønder-Avisa. Dermed blir det fortsatt sånn at elevene først og fremst må velge skoler som ligger i deres nærområde.

Dyrere buss i 2020

Publisert: 13.12.2019 kl 08:20

Fylkespolitikerne har vedtatt å øke billettprisene på bussreiser i Trøndelag med seks prosent fra nyttår. Men samtidig blir det billigere å reise for studenter og seniorer, heter det i vedtaket fra fylkestinget.

Inkluderingspris til Jøa

Publisert: 13.12.2019 kl 08:20

Prosjektet «Vennskap og kunnskap i åkeren» på Jøa fikk torsdag Trøndelags første inkluderingspris. Dette startet i 2015 som et samarbeid mellom Dun Andelslandbruk og Namsos Røde Kors, som en arena for integrering av asylsøkere. Senere er også bosatte flyktninger og folk med innvandrerbakgrunn tatt med, og dermed fikk fikk de både et diplom og 25.000 kroner.

Dorsin vil ha flere trønderske spillere

Publisert: 11.12.2019 kl 10:01

Mikael Dorsin ble i går ettermiddag presentert som ny sportslig leder i Rosenborg. Dorsin vil ha vil ha flere trønderske spillere på laget, sa han på pressekonferansen.

Mats Størseth Lillebo tilbake til Stjørdals-Blink Fotball

Publisert: 11.12.2019 kl 10:01

Mats Størseth Lillebo signerte i går kveld 2-årskontrakt med Stjørdals-Blink Fotball.
Lillebo spilte for Ranheim både i 2017 og 2018. I 2019 var han utlånt til Blink, der skatvalingen scoret 25 mål i Postnordligaen sist sesong.

Avinor Røros-Forbedret regularitet og vekst

Publisert: 11.12.2019 kl 10:00

Færre kansellerte fly ved Avinors lufthavn på Røros ga betydelig forbedret regularitet i november. - Når en legger til at Widerøe nå har flere flygninger per uke enn tidligere, er tallene i realiteten enda bedre, skriver lufthavnsjef Gudbrand Rognes i ei pressemelding.
Når det gjelder antall passasjerer, fløy 2294 reisende via Røros lufthavn i november, en vekst på 1,3 prosent målt mot samme periode i fjor.

Sterk vind kommende natt

Publisert: 10.12.2019 kl 08:05

Et kraftig lavtrykk i Norskehavet gir styggvær i Trøndelag fra i kveld. Yr sin prognose for Stugudal viser vindkast opp i 31 meter i sekundet, eller 112 kilometer i timen, i 3-tida natt til onsdag. I Trondheim er prognosen for sterkeste vindkast natt til onsdag 23 meter i sekundet (83 km/t), skriver Adressa.

Kirka må kutte 100 gudstjenester

Publisert: 10.12.2019 kl 08:05

Mangel på prester på Innherred gjør at kirka må kutte 100 gudstjenester neste år. Isteden prioriteres bryllup, begravelser og dåp, skriver Trønder-Avisa. – Fra nyttår har vi tre ubesatte prestestillinger, og jeg ser ingen bedring med det første, sier prost Gustav Danielsen til avisa.

Kommuner kan tape milliardinntekter

Publisert: 10.12.2019 kl 08:04

Konsernsjef i kraftselskapet NTE, Christian Stav, mener at kommunene bør beholde de lokale skattene fra vannkraft og at kommunene er avhengig av lokal støtte for å bygge ut ny vannkraft. Et ekspertutvalg foreslår å ta 3,6 milliarder skattekroner fra kraftkommunene hvert år og det er NRK som melder dette.

Vogntog sakset på E39 i Orkdal

Publisert: 10.12.2019 kl 08:04

På E39 ved Høgkjølen i Orkdal har et vogntog sakset og sperrer sørgående kjørefelt. Det er derfor redusert fremkommelighet ved Littlslettet, melder politiet. Ingen har kommet til skade, men det er skader på kjøretøyet.

Butikk på Storlien får åpne igjen

Publisert: 09.12.2019 kl 11:38

Matbutikken på Storlien som ble tvunget til å stenge dørene i høst, får nå åpne igjen. Det har Åre kommune bestemt, melder SVT. Butikken ble stengt på grunn av dårlig hygiene, og er fortsatt under etterforskning.

Dorsin tilbake til Rosenborg

Publisert: 09.12.2019 kl 11:11

Tidligere Rosenborg-spiller Mikael Dorsin blir ny sportslig leder i klubben, skriver Adresseavisen. Ifølge avisa erstatter han Stig Inge Bjørnebye som trakk seg fra jobben i november. Rosenborg vil ikke kommentere opplysningene.

Brad Paisley til Trondheim

Publisert: 09.12.2019 kl 11:10

En av verdens største countryartister, Brad Paisley, kommer til Trondheim i sommer, og skal spille på Festningen 22. juli. Arrangør Stein Vanebo håper på 14.000 tilskuere, og utsolgt konsert.

Promillekontroll på Melhusvegen

Publisert: 09.12.2019 kl 09:49

UP har gjennomført trafikkontroll på Melhusvegen. 106 førere ble kontrollert med tanke på promille, men det var ingen utslag. En fører anmeldes for kjøring uten gyldig førerkort.

Trafikkuhell i Inderøy

Publisert: 09.12.2019 kl 08:23

På E6 ved Røra i Inderøy kommune har det vært en kollisjon mellom to biler. En av bilene kom over i motgående kjørefelt. Det skal ikke være alvorlige personskader, opplyser politiet.

Ny pågripelse

Publisert: 09.12.2019 kl 08:22

Politiet i Trondheim pågrep fredag kveld ytterligere en person som er siktet for medvirkning til drapsforsøk etter skyteepisoden i Ila torsdag kveld. En mann ble alvorlig, men ikke kritisk skadd etter å ha blitt skutt i magen.
Torsdag kveld ble en annen person pågrepet. Han ble løslatt fredag morgen etter å ha blitt avhørt i løpet av natta, men er også siktet for medvirkning til drapsforsøk. Politiet leter fremdeles etter én eller flere gjerningspersoner og skal ha konkrete spor å gå etter, skriver de i en pressemelding lørdag formiddag.

Flere utforkjøringer på trønderske veier

Publisert: 09.12.2019 kl 08:21

En bil kjørte inn i autovern på riksveg 3 ved Langbrekka på Ulsberg i går kveld. Føreren ble kjørt i ambulanse til legevakta i Trondheim for sjekk.
I går ettermiddag meldte politiet om utforkjøringer både på Frøya og i Hegra. På Frøya fikk føreren helsesjekk på stedet, mens bilføreren i Hegra ble sendt til legevakta i Stjørdal for en sjekk. Seinere på kvelden kjørte en bil av vegen i Mosvika, der føreren ble sjekket av helsepersonell på stedet, og så på Skogn, der bilføreren kom seg på legevakta på egen hånd.

Grunnstøtte utenfor Rørvik

Publisert: 09.12.2019 kl 08:20

Et 90 meter langt skip grunnstøtte utenfor Rørvik i natt. Båten fikk hull på skroget og tok inn vann, skriver Trønder-Avisa. – Hendelsen var dramatisk for dem som befant seg på båten. Fartøyet gikk på en grunne på vei inn til kai, og det gikk hull på skroget, sier operasjonsleder Rune Brandmo i Trøndelag politidistrikt.

WADA?

Publisert: 08.12.2019 kl 20:54

Mandag skal styret i Verdens Antidopingbyrå (WADA) avgjøre russiske idrettsutøveres skjebne. WADAs regelkomité har anbefalt å utestenge det russiske antidopingbyrået RUSADA på nytt, og det kan bety at Russland blir utestengt fra OL og VM i en rekke idretter i fire år framover.

Tettey scoret

Publisert: 08.12.2019 kl 20:53

Eks-RBK-er og Norwich-kaptein Alexander Tettey scoret ledermålet da Norwich møtte Sheffield United i Premier League søndag. I følge Adressa har det gått 1436 dager siden sist Tettey scoret et mål i Premier League. Bortelaget vant tilslutt 2-1.

WC Kombinert

Publisert: 08.12.2019 kl 20:53

Jørgen Graabak fra Melhus sørget for at det ble dobbelt norsk i verdenscupen i kombinert på Lillehammer søndag. Jarl Magnus Riiber vant, 20 sekunder foran Graabak.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...