Nea Radio

Norwegian Outlet til Trondheim

Merkevarer: Norwegian Outlet ønsker å etablere seg i Trondhiem. På bildet: daglig leder Einar Sørland. Foto: Norwegian Outlet

Outletlandsbyen Norwegian Outlet, ønsker å etablere seg i Trondheim.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Norwegian Outlet, merkevarebyen med 30 til 70 prosent rabatt på kjente merkevarer, har vært en suksess i både Oslo – og Stavangerregionen. Nå vurderes Bergen og Trondheim som nye destinasjoner for shoppingkonseptet.

Da Norwegian Outlet etablerte seg på et jorde i Vestby rett utenfor Oslo var det flere som var skeptiske. Men konseptet ble raskt en ubetinget suksess. En dobling av omsetningen på fem år, på det samme salgsarealet vekket interessen fra utenlandske aktører. I fjor høst kjøpte den britiske Outlet-kjempen Via Outlets eiendommen på Vestby.

Nå vil Norwegian Outlet Operation erobre nye byer og nye kunder i Norge.

– Rogaland, Hordaland og Trøndelag er alle store og viktige marked som skal sørge for at vi vokser ytterligere og kan tilby flere kunder unike shoppingopplevelser, sier CEO Einar Sørland i Norwegian Outlet Operation.

I 2016 ekspanderte Norwegian Outlet til Stavanger. Etableringen ble en umiddelbar suksess, med flere kunder og høyere omsetning per kvadratmeter enn på Vestby etter første driftsår. Og første utvidelse står ferdig allerede i juni.

– Vi har lært oss hva konseptet krever. Outlet-sentere fungerer jo i de fleste land med nok kjøpekraftige kunder. Med våre norske tilpasninger regner vi med at trøndere og bergensere også vil sette pris på kjente merkevarer til en brøkdel av prisen, forteller Sørland.

Mer en turistdestinasjon enn et kjøpesenter

Mens tradisjonelle kjøpesentre merker presset fra netthandel, har Norwegian Outlet gjort skamme på trenden. Kombinasjonen av ekstrempriser med ulike arrangementer og aktiviteter har gjort Norwegian Outlet til en foretrukken turistattraksjon. Allerede til sommeren vil merkevarebyen i Vestby få sitt eget turistkontor. Sørland forteller om alt fra busslaster med kinesiske turister til nordmenn i bobiler som har sovet utenfor inngangen for å sikre seg de beste kuppene.

– Mest kjent er kanskje Black Friday som vi innførte i Norge i 2010, men andre arrangementer som Party Time, Outlet Mania og VIP-arrangementer drar også inn tusenvis av handleglade nordmenn og turister forteller Sørland, og legger til:

– Nå skal trønderne og bergenserne få lov til å bli med på moroa, bare vi finner de rette eiendommene, som helst må ligge langs en hovedfartssåre, og ikke for langt unna gode kundegrunnlag og gjerne i nærheten av andre turistattraksjoner.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...