Nea Radio

Var ikke ruspåvirket da han ble stoppet

Ikke ruspåvirket: Petter Northug hadde ikke alkohol eller andre rusmidler i blodet da han ble tatt for råkjøring for tre uker siden. Foto: Anne Heidi Røstad/NRK

Petter Northug hadde ikke alkohol eller andre rusmidler i blodet da han ble tatt for råkjøring for tre uker siden.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 02.09.2020 kl 09:46

Det bekrefter Øst politidistrikt i en pressemelding onsdag morgen.

Som følge av resultatet frafaller politiet den delen av siktelsen som omhandlet kjøring i ruspåvirket tilstand.

Northugs advokat Halvard Helle sier at den tidligere skistjernen er lettet over avklaringen som kom onsdag.

– Han er lettet, selv om dette ikke var overraskende. Det er i tråd med det han selv sa til pressen i Trondheim, sier han til NTB.

Siktet for to forhold

Politiet opplyser at analyseresultatet av blodprøven som ble tatt av Northug torsdag 13. august, var klart tirsdag ettermiddag.

«Det ble ikke påvist alkohol eller andre rusmidler i blodet», heter det i pressemeldingen.

Samtidig opprettholdes den delen av siktelsen mot Northug som omhandler oppbevaring av narkotika og fartsovertredelse.

Den tidligere skistjernen har erkjent at han kjørte altfor fort, over 200 kilometer i timen i 80-sonen, da han ble stanset av en politipatrulje på E6 ved Gardermoen.

Han har også erkjent at det ble gjort funn av kokain hjemme hos ham.

Følte seg ikke ruset

Da Northug møtte pressen i Trondheim for snaue to uker siden, var han tydelig på at han ikke hadde benyttet rusmidler i forkant av kjøreturen.

– Jeg følte meg ikke påvirket da jeg dro fra Trysil, sa Northug da.

Han erkjente samtidig at han sliter med et alvorlig rusproblem.

34-åringen var på vei hjem etter å ha deltatt på en skiskole i Trysil da han ble stoppet av politiet for råkjøring. I etterkant fant politiet kokain i den tidligere skistjernens leilighet. Northug har selv opplyst at det dreide seg om ti gram.

Med blodprøve-svarene klare går det mot avhør av Northug. Politiadvokat Karoline Ekeberg har tidligere opplyst til NTB at avhør av skiprofilen først er aktuelt når analysene foreligger.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...