ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Northug-saken ferdig etterforsket

Møtte pressen: Petter Northug møtte pressen i Trondheim 21. august. Der fortalte han om hvordan han har opplevd de siste dagene etter at han ble stanset i en fartskontroll på E6. Foto: Anne Heidi Røstad/NRK

Saken mot Petter Northug etter råkjøringen og funnet av kokain i hjemmet hans er nå ferdig etterforsket, og en påtaleavgjørelse vil foreligge før jul.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 09.10.2020 kl 09:40

ANNONSE
Annonse

– Politiet får svært mange henvendelser om status i Northug-saken. Saken er ferdig etterforsket og sendt til påtaleavgjørelse. Vi antar at en påtaleavgjørelse vil foreligge før jul. Vi har ingen ytterligere kommentarer til saken før påtaleavgjørelsen foreligger, sier politiadvokat Karoline Ekeberg i Øst politidistrikt i en pressemelding.

Northug-saken handler om at den tidligere langrennsstjernen i sommer ble målt til 168 kilometer i timen i en fartskontroll på E6. I etterkant har han også innrømmet at det ble funnet 10 gram kokain hjemme hos ham.

På en pressekonferanse i Trondheim fredag 21. august fortalte Northug også at han hadde kjørt i 200 kilometer i timen i 80-sonen mens han hadde filmet det.

Northug ble siktet for to lovbrudd. Slik det blir kommunisert i pressemeldingen, er det ikke kjent hva påtaleavgjørelsen vil inneholde.

Nøkkelord

ANNONSE