ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Northug har åpnet restaurant og skihotell

MAT OG HOTELL: Enten du har lyst på god mat og drikke, eller bare ønsker å sjekke skiene inn på hotell, er det bare å kontakte John Northug. Foto: Henrik Einangshaug

Lørdag er det igjen klart for matservering i naustet i Framverran.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 16.07.2022 kl 19:58

ANNONSE
Annonse

Det har vært en stor suksess til nå, og lørdag er det igjen klart for servering i naustet i Framverran.

- Vi har bygd naustet slik at det er egnet til å ta imot folk. Det vi har gjort til nå har vært veldig vellykket, og selv med litt dårlig vær har folk kommet for å sette seg ned, kose seg og sett utover Beistadfjorden. Vi har en glassport ut mot sjøen, så du kan sitte der skjermet for vær og vind.

Det sier John Northug, som sammen med sønnen Tomas og Stine Oldervik driver Northug Opplevelser, som står bak pop-up restauranten i Framverran.

Naustet vil være åpent fra klokken 14-20, mens serveringen pågår fra 14.30-19.30.

- Det blir fiskesuppe, rømmegrøt, speketallerken og kyllingsalat. Ellers er det kaffe med litt attåt, is og vi har skjenkerett for de som vil slappe av med et glass vin, forteller John om lørdagens meny.

Restauranten er en pop-up restaurant, og vil ha åpent i alt fem ganger gjennom sommeren.

Bygd hotell under pandemien

Det er ikke bare god mat og drikke John vil by de som kommer til Framverran på. Foruten å drive med salg av sønnenes klær og diverse utstyr i disse dager, opprettet John et hotell midt i pandemien.

- Det var stille under pandemien, så da etablerte jeg et skihotell. Funnet ut det kanskje var det eneste hotellet som ble etablert under pandemien, forteller John.

Nå som yngstesønn Even er på landslaget og de to andre har lagt karrieren på hylla, har ikke pappa John lengre noen smørerolle for sine sønner.

Selv om han ikke lengrer smører ski for de, er derimot fortsatt interessen for å smøre ski tilstede, det er John tydelig på.

- Kommer du hit med ski, uansett forfatning, vil de bli stelt og ordnet, slik at de er klar til vinteren.

Hør intervjuet med John Northug i lydfilen under. Programleder er Jørgen Bakken.

ANNONSE