ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Norskprodusert melk kan gi mer tysk biff i butikken

Må stå lenger i jobb: Flere bønder beholder melkekyrne lenger. Det betyr at færre blir pensjonert og følgelig slakt. Foto: Newswire

Behovet for melk har i sommer økt i Norge. Dermed blir færre kyr sendt til slakt og mer kjøtt blir importert fra for eksempel Tyskland.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

– Økt behov for melk fører til at melkeprodusentene beholder kua for å produsere melk. Sammenlignet med samme periode i fjor har vi nå cirka 20 prosent færre slakt fra melkebesetninger, sier direktør Ole Nikolai Skulberg i Nortura Totalmarked til Nationen.

Han sier at salget av kjøtt har økt i sommer fordi stengte grenser og anbefaling om å ikke reise utenlands har ført til at det rett og slett har vært flere mennesker i Norge enn til vanlig.

Alt dette fører til økt import av kjøtt, og ifølge Skulberg er det mest vanlig med import av helslakt av storfe fra Tyskland.

(©NTB)

Nøkkelord

ANNONSE