Nea Radio

Norske rekorder og landslagsplass

Fornøyde bueskyttere fra H.E.G IL: Monicha Nergaard, Lars Erik Amundsen, Espen Ødegård og Lars Martin Tømmerhol. Foto: Espen Ødegård

Hele 19 norske rekorder ble med hjem til Røros etter at helgas bueskyttere møttes til Norsk kortrunde på Sverresborg.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Monicha Nergaard var en av de fire som reiste fra Røros til Sverresborg i helga for å konkurrere i bueskyting. Dette endte til slutt svært så godt for rørosingene som kunne ta med seg hele 19 norske rekorder med seg hjem til fjellet. Monica stod for hele ni av disse. Da er det ikke rart det blir plass på landslaget for henne.

God følelse

- Det er så god følelse når alt stemmer og pilene sitter akkurat der de skal. På lørdag skøt vi utendørs på skive og da var det 72 piler som skulle finne veien til målskiva 30 meter unna. 
På søndag var det 30 piler på 30 meter, 30 piler på 25 meter og til slutt 30 piler på 20 meter, som var konkurranseformen, forteller Nergaard.

Presisjonsidrett

Bueskyting er en helårsidrett med klubber og konkurranseaktiviteter over hele landet. Idretten er teknisk, så man behøver ikke å være fysisk sterk for å kunne bli en dyktig bueskytter. Som presisjonsidrett passer den for alle – uansett størrelse, fasong og fysisk kapasitet.

Monicha ute i terrenget under trening sammen med andre bueskyttere fra H.E.G IL. Foto: Privat

- I bueskyting får man brukt både det fysiske og det mentale i kroppen. Når du står på ei skive, så er det veldig mentalt at man skal skyte så mange piler etterhverandre på samme avstand. Når man går ute i terrenget med mange fine grupper er det viktig at man holder det mentale innafor på plass slik at man klarer å konsentrere seg om den neste pila man skal skyte, sier Nergaard.

Tenker bueskyting 24/7

Monicha trener 4 - 5 ganger i løpet av ei uke og totalt vil det si et par tusen piler i måneden.

- Når jeg ikke er på trening, så foregår det bueskyting oppe i hodet 24/7. Da er det buer, skyting og tuning av piler, som surrer rundt hele tiden, forteller Nergaard entusiastisk.

Landslagsplass

Nå har hun blitt tatt ut på landslaget i skogskyting som er den formen for bueskyting som ligger nærmest opp til den tradisjonelle jaktskytingen man forbinder bueskyting med. I 3D-skyting skyter man på tredimensjonale dyrefigurer i ulike størrelser og ulike avstander. Avstandene kan være både oppgitt og uoppgitt, og dermed blir en del av ferdigheten å kunne bedømme avstanden riktig. 3D-målene er plassert vilkårlig ute i naturen, men løypa er merket, slik at alle går den samme runden.

- Det er både litt stas og skummelt å bli tatt ut til landslaget. Det er jo stas og få litt tilbakebetaling for treninga, og bevis for det. Hovedmålet blir nå VM høsten 2022, avslutter Nergaard med.

I 3D-skyting skyter man på tredimensjonale dyrefigurer i ulike størrelser og ulike avstander. Foto: Privat

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...