ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Normal fotballtrening lar vente på seg

Olav Harry Østby, fotballtrener for Tydal Foto: Andreas Reitan

Fortsatt må breddefotaballen vente med normal trening med kontakt mellom spillere

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 01.07.2020 kl 10:58

ANNONSE
Annonse

Nok en kontaktfri trening ble gjennomført på Kløfta Stadion i Tydal i kveld. Selv om det nå i juni ble åpnet opp for at barn og unge opp til 19 år kan drive med normal trening, så lar det da altså vente på seg for breddefotballen. Det er jo klart at de som er med på å spille breddefotball i Norge, som er de aller fleste, nå kunne tenkt seg å begynne å trene som normalt. De begynner nok å se fram mot den dagen, sier trener Olav Harry Østby før han legger til, men det er viktig for oss å følge de retningslinjer og regler som er blitt satt.

Det er blitt nevnt at en mulig oppmykning av tiltakene vil skje i august, men blir det ikke da minimalt med normaltrening før seriestart?

- Ja, sånn som det blir for oss så vil det bli en enkeltserie med ti kamper, der vi kanskje må spille opp mot tre kamper i uken og da blir det fort tøft når treninggrunnlaget blir ganske skralt, sammenlignet med i fjor. For det å gå fra kontaktfri trening og så å si rett til kamp hvor det vil bli kontakt fra første stund, kan sette mange ute av spill i form av skader. Etter min mening så bør det minst være tre uker med full kontakttrening, forteller Olav Harry.

I enkelte andre fotballkretser er det blitt ropt et lite varsko om at det har blitt vanskelig å holde på spillerne, de sliter med å holde motivasjonen oppe. Er det noe dere har merket her i Tydal

- Det er bestandig en viss fare for det, hvis det blir en hel sesong uten tellende kamper, eller at det ikke blir normal trening i år, så vil det nok bli en utfordring.

Men vi må vel være litt optimistiske enda, det er vel ikke for tidlig å avslå noe?

- Nei da, det er det ikke. Jeg er optimistisk og tror vi kan komme til å spille fotball allerede i august, avslutte Olav Harry Østby

Nøkkelord

ANNONSE