Nea Radio

Norgeseliten kommer til Trøndelag

Sykkelfest: Det blir en fartsfylt helg på de trønderske veiene når norgeseliten i sykkel endelig kommer tilbake til Trøndelag. Kalle Petter Brodahl Kvam er et av de lokale rytterne som er verdt å få med seg. Foto: Henrik Einangshaug

Det trønderske sykkelpublikumet har mye å se frem til denne helgen, da kommer nemlig Norgeseliten med UNO-X Norwegian Development Team i spissen til Trøndelag!

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Det trønderske sykkelpublikumet skulle dette året egentlig oppleve norgeseliten i sykkel hele to ganger, men koronaen satte en stopper for den planlagte Norgescup-åpningen på Skogn i slutten av april. Det var en stund usikkert også hvorvidt det ville bli noen sykkelfest i Trøndelag denne sommeren, men fra fredag til søndag får endelig trønderne muligheten til å oppleve norgeseliten på nært hold igjen.

Ass. rittleder Rune Andreas Brodahl Kvam fra arrangørklubben Stjørdals-Blink sykkel ser frem til å ta i mot over 250 ryttere denne helgen. Rune innrømmer at det å samle såpass mange folk på et sted byr på noen utfordringer, men har tatt god lærdom av både egne tidligere arrangement og Norgescup-åpningen i Hallingdal nå nylig.

Torsdag kveld ble stadion på Skogn rigget klar for helgens sykkelfest Foto: Henrik Einangshaug

- Vi har lært en del av tidligere arrangement som har vært i sommer, som Tour te Fjells som var første Norgescupen for syklistene, der dro vi mange gode erfaringer som vi har tatt med oss inn i arrangementet her. Det er jo utfordrende med avstanden mellom syklistene og mellom publikum og syklistene, syklistene er jo tett, men prøver å skille publikum fra syklistene, sa Brodahl Kvam.

Begrenset adgang på stadion

Flere av landets beste ryttere vil være i aksjon denne helgen, og mange lokale håp stiller også på hjemmebane. Senest sist lørdag kjempet flere av de lokale håpene om edelt metall i konkurranse med norgeseliten under Norgesmesterskapet i tempo. Kalle Petter Brodahl Kvam og Fredrik Benjaminsen dro der til med henholdsvis 13. og 19.plass, og viste nok en gang at de kan være med å kjempe om pallen i Norgescup denne sesongen.

Koronaen har satt en stor stopper for idretten, da spesielt når det kommer til publikums mulighet til å være tilstede på de forskjellige idrettsarrangementene som har vært. Rune ser gjerne at mange tar turen ut i løypa for å heie frem rytterne, men at det på arenaen (ved Skogn Skole fredag og lørdag og ved Skatvalshallen på søndag) vil være begrensede muligheter for publikum.

- Ikke noen store begrensninger, men det vil ikke bli Tour de France tilstander med publikum som henger over rytterne og skyver dem oppover løypa. Vi oppfordrer publikum til å møte opp ute i løypa, og holde avstand både seg i mellom og til rytterne, sa ass. rittleder Rune Andreas Brodahl Kvam avslutningsvis til Nea Radio.

Hør hele intervjuet med Rune Andreas Brodahl Kvam her:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...