ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Per Jørgen fikk ringe i bjella

RINGTE MED BJELLA: Fra venstre: Peter K. Eriksen (delvis gjemt), Arild Søraunet, Stein Martin Beyer, Håvard S. Abrahamsen (børsdirektør), Per Jørgen Weisethaunet, Steffen Kirknes, Stian Lønvik, Peter Tschulik. Foto: Bård Gudim

NORBIT på børs.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 20.06.2019 kl 14:47

ANNONSE
Annonse

Administrerende direktør i NORBIT, Per Jørgen Weisethaunet, fikk jobben med å ringe i bjella på Oslo Børs torsdag morgen. Og med det startet ny epoke for NORBIT.

Firmaet med fabrikker i både Røros og Selbu ble da børsnotert. Over 15 millioner aksjer ble lagt ut for salg i forbindelse med børsintroduksjonen.

Samtidig utstedte selskapet også nye aksjer til en verdi av rundt 250 millioner kroner.

NORBIT har opplevd stor vekst de siste årene og hadde 1. kvartal i år en omsetning på 168,6 millioner kroner, opp 87 prosent fra 90,1 millioner i 1. kvartal i fjor.

- Vi fortsetter veksten, og det viser seg at internasjonal satsing på skreddersydd høyteknologi i utvalgte nisjemarkeder har vært en vellykket strategi, sa administrerende direktør i NORBIT, Per Jørgen Weisethaunet i en kommentar til Nea Radio da børsplanene ble kjent i vår.

Egne sonarløsninger

- I NORBIT Oceans har vi de siste åra levert 100 prosent årlig vekst basert på egenutviklede sonarløsninger. Dette er skreddersydd teknologi i en attraktiv global nisje, så vi får gode marginer på dette. Her har vi også lyktes med å etablere et solid globalt distribusjonsverk støttet av utekontor i tilsammen tolv land, sier Weisethaunet.

Ferdsskrivere i lastebiler

Selskapet har samtidig lyktes med å etablere NORBIT ITS som en leverandør av skreddersydde moduler for trådløs fjernavlesning av data fra ferdsskrivere i lastebiler. Dette har nå gitt langsiktige kontrakter på nye produkter mot industrigiganten Continental Automotive.
- Denne kontrakten sammen med flere langsiktige kontrakter mot andre tyske industrigiganter bidrar til et hyggelig sprang i både omsetning og lønnsomhet i dette segmentet, bekrefter Weisethaunet.

Trondheim - Selbu - Røros

- Satsning på tett samarbeid mellom de smarte utviklingsingeniørene våre i Trondheim og produksjonsprosessfolkene på fabrikkene i Selbu og på Røros har også vært viktige elementer i en langsiktig strategi, som vi nå med glede registrerer at bærer frukter, sier Weisethaunet.

Nøkkelord

ANNONSE