ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Matmessa Grüne Woche:

Nominert til bedriftsutviklingsprisen

Grønne Folk på Frosta

Gründer: Ragnhild Eggen Viken og resten av familien drar til Grüne Woche i Berlin onsdag. Der er de en av tre nominerte til bedriftsutviklingsprisen i landbruket. Foto: Anne Gundersen

Onsdag drar familien Viken på Frosta til matmessa Grüne Woche i Berlin. Der er de nominert til bedriftsutviklingsprisen i landbruket.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Viken Gartneri kan få bedriftsutviklingsprisen i landbruket under Grüne Woche i Berlin torsdag. De har bygget opp en stor arbeidsplass på Frosta og særlig satsingen på konseptet Grønne Folk har vakt mye oppmerksomhet. Bedriften er en av tre nominerte og gründer Ragnhild Eggen Viken er begeistret.

– For oss er det stor stas å i det hele tatt være nominert, sier hun og forteller at hele familien drar til Berlin onsdag.

– Så får en eventuell seier komme som en ekstra bonus.

Saken fortsetter under lydfila

Fakta om bedriftsutviklingsprisen i landbruket

Innovasjon Norge deler hvert år ut Bedriftsutviklingsprisen i landbruket på oppdrag fra Landbruks- og matdepartementet.

Det er en bedrifts- og næringsutviklingspris for de som har etablert en vellykket bedrift eller næring med basis i bygdenes og landbrukets ressurser.

Det kåres en vinner i hvert fylke som får 50 000 kroner og de fylkesvise vinnerne deltar i den nasjonale konkurransen om 250 000 kroner.

Den nasjonale prisen deles ut under Grüne Woche i Berlin i januar 2020.

Tidsriktig konsept

Grønne Folk har truffet tidsånden midt i blinken.

– Det produseres veldig mye grønnsaker både her på Frosta og i hele Trøndelag. Vi vet at omlag 30 % av det som produseres går rett i komposten, gjerne på grunn av at størrelsen er feil. I tillegg vet vi at folk ønsker å redusere kjøttforbruket, samtidig som det selges stadig mer ferdigmat. Da tenkte vi at det måtte være mulig å møte dette markedet, forteller Ragnhild. De fikk med seg Innovasjon Norge på laget og nå produseres det alt fra vegetarburgere til hummus på gården, og det av mat som ellers ville gått til spille.

– Det som har vært viktig for oss er å gjøre det enklere for folk å leve litt sunnere.

Lang erfaring

Viken Gartneri har produsert urter og salat til grossister i Midt-Norge i en årrekke og i tillegg finnes det også en frisørsalong og et treningssenter på gården.

– Vi har utviklet et godt samarbeid med BAMA og deres avdeling BaRe gjennom disse årene og dermed fikk vi anledning til inngå et samarbeid med REMA 1000 når det gjelder distribusjon av Grønne Folk, sier Ragnhild mens hun beveger seg mellom bordene av basilikum. koriander og andre deilige urter i de enorme drivhusene hos Viken Gartneri.

– Det er jo veldig trivelig med en slik påskjønnelse som det å være nominert til denne prisen er. Det er påfyll på sjela og føles som en bekreftelse for at det en jobber for er riktig.

Nøkkelord

ANNONSE