Nea Radio

Speilsalen fikk stjerne

Nok en Michelin-restaurant i Trondheim

Stjerne: Så ble det altså Michelin-stjerne til Speilsalen på Britannia. Det var kjøkkensjef Christopher Davidsen, svært fornøyd med! Foto: Anne Gundersen

Credo og Fagn fikk beholde sine, mens Speilsalen på Britannia Hotel, med Christopher Davidsen i spissen, fikk stjerne etter bare ti måneders drift.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Det glitret riktig så glamorøst da Michelin-teamet inntok Trondheim og delte ut stjerner til verdige mottakere over hele Norden. Restaurantene Credo og Fagn fikk beholde sine ene stjerner, mens Speilsalen på Britannia fikk utdelt en skinnende ny en, etter kun 10 måneders drift.

Spådde to

Mange spådde at Trondheim ville få sin aller første restaurant med to stjerner fra den tradisjonsrike restaurantguiden. Det skjedde ikke. Men trønderske Svein Erik Renaa, med sin restaurant Ra-naa i Stavanger, klarte mesterstykket. Dermed ble nettopp Re-naa også den første restauranten utenfor Oslo som kapret to stjerner.

Første i Bergen

– Det var på tide, sa kjøkkensjef Kristian Vangen i Bare Bergen fra scenen, etter at det ble klart at også Bergen nå hadde klart å huke til seg en ettertraktet stjerne. Det har nemlig ikke skjedd før.

Etter utdelingen gikk turen til Speisalen for delegatene og der ventet nok selbygg Even Evjen med de lekreste retter. Han er nemlig en av de yngre kokkene på Britannia Hotel.

Så får vi se om det blir flere stjerner på det sagnomsuste hotellets kjøkken neste år.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...