Nea Radio

Nok en fantastisk åpningskonsert på Bygdaliv

Bygdalivs hovedkommité og kveldens hovedattraksjon Sjalg Raaen, John Pål Inderberg og Henning Sommero. FOTO: Per Magne Moan.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Som i fjor ble årets Bygdaliv i Haltdalen åpnet med konsert i Haltdalen Kirke. Denne gangen var det Henning Sommero og John Pål Inderberg som hadde fått oppdraget og enkelte var kanskje litt overrasket de de fikk høre at gitristen i Sambandet, Sjalg Raaen også skulle være med.

Henning Sommero og John Pål Inderberg har spilt sammen i mange år, men Sjalg Raaen møtte de to andre for første gang i

John Pål Inderberg FOTO: per Magne Moan

halv firetida fredag ettermiddag. Kvart over sju samme kveld spilte de konsert foran omlag 200 publikummere i Haltdalen kirke.

Raaen som legger ut på turné med Åge Aleksandersen i dag lørdag, sier at han er godt kjent innen folkemusikk og når han samtidig får spille sammen med så dyktige musikere så er det ingen sak.  Han bekrefter samtidig at han ikke er vanskelig å be når han får en utfordring.

- Det var Kjetil Langmo som ringte meg og spurte om jeg ville spille på åpningskonserten for Bygdaliv. Da han sa at det ville være sammen med Sommero og Inderberg, rakk han ikke å fullføre setningen før jeg sa ja, sier Sambandetgitaristen som påstår han har verdens beste jobb.

 

Fornøyde musikere

Henning Sommero var også godt fornøyd med konserten og sine medmusikere. Haltdalen Mannskor deltok med flere

Henning Sommero og Tore Reppe. FOTO: Per Magne Moan

nummer, både solo og sammen med kveldens hovedattraksjoner.

Konserten startet med Vårsøg og publikum fikk oppleve flere viser, blant annet av Erik Bye og Alf Prøysen - og selvsagt var E Slåttateja med på settlista.

Kvelden ble avsluttet med det storslagne finalenummeret fra gammeldansmessa Vindens Hjul.

 

Sextus i Sommer

Det var mye improvisasjon underveis og Sjalg Raaen fikk vist litt av sine egenskaper på gitaren under en Sommeroisk versjon av Levva Livet.

Sjalg Raaen FOTO: per Magne Moan

 

Nederst i saken finner du en video av et annet stykke som også ble til under veis.

Sommero og Inderberg skal også spille på Røros i sommer. Som i fjor er de delaktige i den musikalske forestillinga ved Cristianus Sextus under Eldenuka.

 

 

 

 

Hør intervju med Sommmero og Raaen:

 

Video fra konserten:

target="_blank" target="_blank">Klikk her.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...