Nea Radio

NM-sølv til Hessdalen

Marita Grøtådal jubler med NM-sølvet. Klubbkamerat Hildegunn Prytz Djupdal (til venstre på bildet) ble nummer fire. Foto: Privat

Marita ble motivert av klubbkameratenes gulløft lørdag.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 10.12.2017 kl 15:00

Marita Grøtådal fra Hessdalen startet med styrkeløft for halvannet år siden. Søndag tok hun sølv i NM i benkpress i Fredrikstad.

– Det har vært en litt trøblete oppkjøring til NM etter at jeg pådro meg en skade i ryggen under klubbmesterskapet på Røros forrige helg. Men heldigvis kjente jeg lite til skaden da jeg var i aksjon søndag, sier den sterke hessdalingen som løfter for Røros Styrkeløftklubb.

Hun tok ny personlig rekord - først med 87,5 kg og så til slutt med sølvløftet på 90 kg. Det var 5 kg bak vinneren Anna Sørli Herangen fra Oslo.

Klubbkamerat Hildegunn Prytz Djupdal fra Ålen ble nummer fire i samme klasse, med 80 kg som tyngste løft.

Marita Grøtådal føyer seg inn i rekken av flere utøvere fra den lille bygda Hessdalen i Holtålen kommune som gjør det svært bra i styrkeløft.

Mest kjent er Erik Røen, som stod over helgas NM. Han tok gull i jr-NM for tre uker siden og han har som mål å delta i både EM og VM i 2018. Lillesøster Kristine Røen, tok sølv i NM for juniorer i fjor.

Marita synes det er fint at det er et så godt styrkeløftmiljø i bygda og sier det gir god motivasjon.

I likhet med Røen så har også Marita sin egen gym hjemme. I en uoppvarmet kjeller så legges grunnlaget for flere tunge løft framover.

Dette var hennes første NM-medalje i styrkeløft.

– Fra sist høst så har jeg en bronsemedalje fra et regionmesterskap på Melhus, så dette var både overraskende og svært motiverende for videre satsing, sier hun.

Lørdag tok Grete Nessø og Hilde O Dretvik gull i sine klasser i mesterskapet.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...