Nea Radio

Nea Radio

NM i snøkiting: – Spektakulære, fine svev

Edvard Andersen og Ola Eftang fra NTNUi kite arrangerer NM i snøkiting på favorittkitestedet Storwartz. Foto: Marit Langseth

Torsdag startet NM i snøkiting på Storwartz i Røros.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Vi skal konkurrere innenfor race, free style og big air, og det er vel det største NM-et i snøkiting jeg kan huske i mine ni år som kiter, forteller leder i NTNUi kite, Edvard Andersen.

76 personer er påmeldt til NM i snøkiting som foregår på Storwartz i Røros fra torsdag til søndag denne uka. Det er NTNUi kite som står som arrangører, og dette er første gang de arrangerer et NM.

– Det blir stort og kult! Vi visste ikke helt hva vi gikk til da det ble lyst ut, men vi bestemte oss for å søke, og så fikk vi det. Det har vært en god del jobb, og vi har erfart mye på den tiden, sier Ola Eftang, som er med på å arrangere norgesmesterskapet.

Favorittsted for kiting

Storwartz er ifølge kitegruppa ved NTNUi deres favorittsted for snøkiting.

– Vi er alle studenter i Trondheim, så det er perfekt for en helgetur. I tillegg er det et vindsikkert sted, og vi har mye plass å boltre oss på, sier Eftang.

For de som ønsker å få med seg NM, har de satt opp transport fra Røros sentrum til Storwartz. Andersen trekker spesielt frem konkurransen big air som verdt å få med seg.

– Big air er vel blitt den mest publikumsvennlige sporten, og vi er de første i Norge som innfører big air på snø i NM. Det er den konkurransen som har fått mest oppslutning, fordi den er mest ekstrem. Du har spektakulære, fine svev, forteller han.

Artikkelen fortsetter etter lydklippet.

–Vanvittig mye jobb

På spørsmål om det frister å arrangere NM igjen, nøler de begge to.

– Det er vanvittig mye jobb, men når vi ser, forhåpentligvis, at arrangementet går etter planen og man får den gleden man har jaktet på gjennom flere måneder, så vil det friste å gjøre det igjen. Men det er mange arbeidstimer, så man må ta det med i betraktningen, sier Andersen.

– Det å arrangere noe på Røros er ganske unikt da, legger Eftang til.

– Edvard har sendt noen søknader for diverse tillatelser, og da skal det ikke mye til før det er i en avis for eksempel. Og de lokale støtter veldig opp under arrangementet og tenker «shit, dette er kult». Vi har arrangert noen småting i Trondheim før, og det er ikke snakk om samme giverviljen da. Så det er absolutt rosverdig.

Mer informasjon om NM i snøkiting finner du her.

Siste nytt i Røros/Holtålen Vis flere

Ei Sjursdotter på Sextus

Ei Sjursdotter på Sextus

Årets oppsetting på Christianus Sextus med en Romeo fra Herjedalen og en Julie fra Ålen.

Skal jobbe for Femundløpet

Skal jobbe for Femundløpet

Tolga-ordfører Ragnhild Aashaug går inn i rollen som ny frivilligansvarlig for hundeløpet.

Slipper valgprogrammet

Slipper valgprogrammet

Ingen store overraskelser i Holtålen Arbeiderpartis program til høstens valg.

Avskyelig behandling av mennesker

Avskyelig behandling av mennesker

Styret til Røros-AUF mener måten Abbasi-familien har blitt behandlet på er en inhuman og avskyelig.

Nattradio fra hageparty

Opptak

Nattradio fra hageparty

Bygdaliv i Haltdalen

Se opptak fra den direktesendte nattradioen på web-TV her.

Dekker til storfest i gata

Dekker til storfest i gata

Rørosmat, Elden, Vinterfestspill og Femundløpet hyller frivilligheten.

Siste nytt i Sport Vis flere

Eggen hyllet med tre poeng

Eggen hyllet med tre poeng

Flott statue, glimrende spill, men under middels oppmøte til Eggens festaften.

Svevde til himmels

Svevde til himmels

Det var duket for høye svev og unike triks når André Villa tok turen til Hell RX

Dramatikk på pallen i Hell RX

Dramatikk på pallen i Hell RX

Flere juryavgjørelser endret utfallet

Vellykket debut på hjemmebane

Vellykket debut på hjemmebane

Morten Asklund fra Soknedal sto lørdag på startstreken i RX2-klassen under helgas VM-runde i rallycross på Lånkebanen, og det gikk bedre enn forventet. Både sjåfør og teamsjef var godt fornøyde da de møtte oss lørdag ettermiddag.

Inspirert av Senna

Inspirert av Senna

Den brasilianske formel 1-legenden Ayrton Senna har inspirert Frank Dyrendal fra Trondheim helt siden han var liten gutt, noe som kommer tydelig frem om man studerer bilen han og sønnen Ole Ayrton kommer kjørende med.

Førprat med Thor og Gunnar

Førprat med Thor og Gunnar

Speakerne forventer god stemning og jevn konkurranse i rallycross-VM

Vi har tatt tempen på stemningen og forventningene sammen med VM-veteranene før det braker løs med VM-runden på Lånkebanen i helgen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...