ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Storhelg på Vauldalen

NM i rakfisk

Aromatisk mesterskap på fjellhotellet.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Den umiskjennelige eimen av rakfisk, i ymse variasjoner og muligens også kvaliteter, er i ferd med å spre seg over Vauldalen.

I helga er det klart for Norgesmesterskapet i denne matretten, for 15. gang.

Tande P

Jorid Skott Svendsen er vertinne på Vauldalen Fjellhotell og er selv svært glad i rakfisk. Og den skal være vellagret.

– For den som er vokst opp med rakfisk, så er det klart at den må være skikkelig rak. Vi må kunne smøre den utover brødet, sier hun.

Datteren, Ann-Sofi er ikke like begeistret for retten, som Hellbillies har beskrevet som et kjemisk produkt verdt en nobelpris. Men de siste årene så har også hun blitt glad i fisk tilberedt på denne måten.

Til å sy det hele sammen, så er Tande P med nok en gang. Han er godt etablert i styre og stell rund arrangementet og har vært det helt siden oppstarten.

For den som vil ta seg en svingom på dansegulvet, så blir det også anledning til det. Dalarna Femund Spelmannslag og BL Union er hyrt inn for å skape stemning fra scenen.

Vant i Sverige

Gjengen på Vauldalen deltok nylig på Wild food hackaton i Sverige, med konseptet "Konferanse i en slede".

GULL I SVERIGE: Lauri Urkko (fra venstre), Niklas Sandbakken og Ann-Sofi Skott Svendsen. Foto: Fabienne Theiler

Arrangementet hadde deltagere fra både Norge og Sverige og var et såkalt inter-reg prosjekt, basert på mat og drikke langs Nordens grønne belte.

Deltagelsen resulterte i førsteplass, og premien er gratis innspilling av en reklamefilm.

Hør radioinnslaget med Jorid og Ann-Sofi her:

Nøkkelord

ANNONSE