Nea Radio

Storhelg på Vauldalen

NM i rakfisk

Aromatisk mesterskap på fjellhotellet.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Den umiskjennelige eimen av rakfisk, i ymse variasjoner og muligens også kvaliteter, er i ferd med å spre seg over Vauldalen.

I helga er det klart for Norgesmesterskapet i denne matretten, for 15. gang.

Tande P

Jorid Skott Svendsen er vertinne på Vauldalen Fjellhotell og er selv svært glad i rakfisk. Og den skal være vellagret.

– For den som er vokst opp med rakfisk, så er det klart at den må være skikkelig rak. Vi må kunne smøre den utover brødet, sier hun.

Datteren, Ann-Sofi er ikke like begeistret for retten, som Hellbillies har beskrevet som et kjemisk produkt verdt en nobelpris. Men de siste årene så har også hun blitt glad i fisk tilberedt på denne måten.

Til å sy det hele sammen, så er Tande P med nok en gang. Han er godt etablert i styre og stell rund arrangementet og har vært det helt siden oppstarten.

For den som vil ta seg en svingom på dansegulvet, så blir det også anledning til det. Dalarna Femund Spelmannslag og BL Union er hyrt inn for å skape stemning fra scenen.

Vant i Sverige

Gjengen på Vauldalen deltok nylig på Wild food hackaton i Sverige, med konseptet "Konferanse i en slede".

GULL I SVERIGE: Lauri Urkko (fra venstre), Niklas Sandbakken og Ann-Sofi Skott Svendsen. Foto: Fabienne Theiler

Arrangementet hadde deltagere fra både Norge og Sverige og var et såkalt inter-reg prosjekt, basert på mat og drikke langs Nordens grønne belte.

Deltagelsen resulterte i førsteplass, og premien er gratis innspilling av en reklamefilm.

Hør radioinnslaget med Jorid og Ann-Sofi her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...