Nea Radio

NJFF mot vindmøller

Vindmøller (Foto: Naturvernforbundet)

Norges Jeger og Fiskerforening (NJFF) har fattet vedtak om skjerpet innsats for å ivareta norsk natur og mulighetene for jakt, fiske og friluftsliv. Det innebærer blant annet nei til landbaserte vindmøller i norsk natur, skriver NJFF i ei pressemelding.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

​​​​​​​​​​​​Forbundsstyret i NJFF vedtok på sitt siste styremøte en energipolitisk plattform som grunnlag for NJFF-organisasjonens engasjement. ​Bakgrunnen er et ønske om å ivareta norsk natur og det biologiske mangfoldet som et grunnlag for friluftsliv, jakt og fiske. Utfordringen ligger i skjæringspunktet mellom behovet for et grønt skifte for å møte klimautfordringene, samtidig som man ivaretar norsk natur og våre rike muligheter for jakt, fiske og friluftsliv. ​​

Vindmøller i vinden

Det er et sterkt og økende engasjement mot de storstilte utbyggingsplanene for vindkraftverk som nå ruller over landet. Gjennom forbundsstyrets vedtak melder NJFF seg nå på i kampen mot landbaserte vindmøller for fullt. ​
Forbundsstyrets vedtak om vindmøller lyder slik:

NJFF går inn for at:

-Det ikke skal åpnes for flere landbaserte vindkraftverk i norsk natur.
- For de landbaserte vindkraftverkene som har fått konsesjon må det gjennomføres nye konsekvensutredninger for å sikre at hensynet til naturgrunnlaget og friluftslivet, herunder jakt og fiske ivaretas.
- Myndighetene bør stimulere til utvikling av havvindprosjekter som alternativ for landbasert vindkraftutbygging.​

​​# En plattform for økt engasjement

Energipolitikk er et vanskelig politisk område å bevege seg ut i. Utbygging av ny fornybar energi er et satsingsområde for myndighetene, og det er viktig at NJFF har et engasjement for å sikre at hensynet til jakt- og fiskeinteressene blir ivaretatt. Klimautfordringene må tas på alvor, og satsing på fornybar energi er viktig. Utvikling av ny fornybar energi må kombinere klimahensyn med ivaretakelse av naturmiljøet, naturmangfoldet og friluftslivshensyn. Ved all utbygging av ny fornybar kraft skal det foreligge et oppdatert kunnskapsgrunnlag som sikrer at hensynet til naturgrunnlaget og jakt, fiske og friluftslivet blir ivaretatt.

- Ny satsing på fornybar kraftutbygging skal ikke legges til større sammenhengende naturområder eller viktig frilufts-, jakt- og fiskeområder og ikke lokaliseres til villreinens leveområder. Forringelse av naturgrunnlaget som leveområder for flora og fauna skal unngås. Ved utbygging av ny fornybar kraft med tilhørende kraftlinjer skal det legges vekt på å minimalisere naturinngrep og det skal legges vekt på gode og fungerende kompenserende tiltak, heter det i pressemeldinga.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...