Nea Radio

NJFF ber regjeringa snu

NJFF: Ber regjeringa snu Foto: Hans Olav Kulseth

Norges Jeger og Fiskerforbund (NJFF) ber regjeringa snu i spørsmålet om forvaltning av høstbare viltressurser. Ansvaret for elg, hjort og råd​​yr er planlagt overført fra Klima- og miljødepartementet til Landbruks- og matdepartementet i løpet av det første halvår.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

- Det er problematisk med et slik kunstig skille i viltforvaltningen, basert på om viltet er jaktbart eller ikke, skriver generalsekretær i NJFF, Espen Søilen i brevet til statsministeren.

- For NJFF er det viktig at vi fortsatt skal ha en helhetlig forvaltning av våre vilt- og fiskearter, og en artsforvaltning som også tar utgangspunkt i å forvalte artenes leveområder og de økosystemene de er en del av på en helhetlig måte, fortsetter Søilen.​

Det har vært Klima- og miljødepartementet som har hatt det helhetlige ansvaret for norsk artsforvaltning på land og i ferskvann med Miljødirektoratet som sitt fagdirektorat. En helhetlig artsforvaltning er en forutsetning og en styrke for å kunne forvalte våre viltarter på en god og bærekraftig måte i et langsiktig perspektiv. Det vil også være en løsning som vil gjøre oss mindre sårbare for klimaeffekter og andre påvirkninger. Norsk vilt- og naturforvaltning trenger robuste, ikke fragmenterte forvaltningsmodeller for å stå best mulig rustet.

Ansva​ret vil smuldre opp

Regjeringen er opptatt av å forenkle utmarksforvaltningen. En oppsplitting av ansvaret der viltarter kommer til å hoppe frem og tilbake mellom departementer er verken forenkling eller forbedring. NJFF frykter at det helhetlige ansvaret vil smuldre opp og føre til at man ikke ser artenes utvikling og områdebruk i sammenheng.

Dag​ens helhetlige forvaltning bør fortsette

NJFF oppfatter at dagens organisering av viltforvaltningen fungerer godt. Det vil selvsagt alltid være et potensial for forbedringer, men likevel er den klare konklusjonen at dagens helhetlige system på en god måte ivaretar forvaltning av viltet og naturgrunnlaget for øvrig.

(Kilde: NJFF)

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...