Nea Radio

Niklas Rogne vant Gausdal Maraton

Røros-kjøreren Niklas Rogne sikret seg seieren i Gausdal Maraton 300 km. Her kjører han inn til sjekkpunkt Skåbu – to minutter bak Ronny Frydenlund som da ledet. Men 10 kilometer etter sjekkpunktet tok Rogne over ledelsen. Foto: Morten Broks

Da favoritten Ronny Frydenlund måtte ta en av sine hunder i sleden på den siste etappen mellom Skåbu og Gausdal, benyttet trønderen Niklas Rogne muligheten.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 15.01.2018 kl 08:16

Ronny Frydenlund og Niklas Rogne fulgte hverandre tett gjennom samtlige 300 kilometer under Gausdal Maraton. Fattige to minutter skilte røroskjøreren fra brumunddølen ved sjekkpunkt Skåbu. Da hadde de lagt bak seg 21 av de 30 milene og det som er regnet som den lengste enkeltetappen i langdistanse hundekjøring i Europa.

- Da jeg så at Ronny hadde fått hund i sleden i natt, så var det bare å «gunne på». Det er alltid godt å vinne sa den glade Røros-kjøreren etter målgang ved Astridbekken i Gausdal, klokken 05.07 søndag morgen. Frydenlund kom i mål 34 minutter senere.

- Jeg måtte sette hunden i sleden i et krevende parti med mye stigninger ti kilometer etter at jeg kjørte ut fra Skåbu. Niklas kjørte forbi meg umiddelbart, og jeg skjønte at det ville bli en vanskelig oppgave å holde følge med ham inn til mål, sa Frydenlund etter målgang.

- Men det var jo koselig med besøk i sleden da, lo han.

Det var ingen hvem-som-helst de to raskeste la bak seg på resultatlisten. Både Ralph Johannessen og Petter Jahnsen er tidligere vinnere av Gausdal Maraton og Finnmarksløpet.

Gausdal Maraton kjøres i fire klasser. I klasse 150 kilometer ble vinneren svenske Jimmy Pettersson. Klasse 200 åpen ble vunnet av Tolga-kjøreren Jean Philippe Pontier.

Alle resultater her:

http://gausdaltrekkhundklubb.no/gm-300-km

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...