Nea Radio

Niklas er startklar med et ungt hundespann

Niklas og hundene er klare for årets Femundløp. Foto: Torny Wigum

Jeg har et veldig ungt hundespann i år og det skal bli spennende å kjøre det også, sier Niklas Rogne.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 31.01.2019 kl 10:50

Niklas Rogne har forberedt seg godt til årets Femundløp hvor han er startklar med et ungt hundespann på distansen F650. Det er første gangen han kjører med et så ungt hundespann, og sier at han har trent godt og gjort de nødvendige forberedelsene.

Snø og kaldt

Siden det har kommet mye snø og vært mye kaldt i forkant av Femundløpet, tror Niklas det kan bli en del løse spor, noe som gjør at det kan bli tyngre for både hunder og hundekjører under løpet.

Det gjør også at farten må senkes, sier Niklas. Før de store løpene får hundene til Niklas massasje og behandling av en kiropraktor.

- Det handler ikke om hva hundene trenger, men hva jeg kan tilby dem. Og har jeg mulighet til å tilby hundene massasje så takker de ikke nei, sier Niklas.

Plassering ikke så viktig

- Jeg tenker at jeg skal ut på en lang treningstur. Da gjør jeg det mest mulig normalt for meg selv og for hundene, sier Niklas.

Siden dette er første gangen han kjører med et ungt spann, så legger han størst vekt på å få en positiv og god erfaring fremfor å komme først over målstreken.

Hør intervju med Niklas her:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...