Nea Radio

Ski-NM:

- Vil helst være med å kjempe om medaljer

Niklas Dyrhaug ser frem til dagens 10 km klassisk i NM. Foto: Henrik Einangshaug

Tydalingen mistet plassen på landslaget foran årets sesong. Selv om pilene peker i riktig retning, var det ikke nok til å henge med under søndagens NM renn.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

De siste sesongene har ikke gått som ønsket for Niklas Dyrhaug, som foran årets sesong mistet plassen på landslaget. Tydalingen var også utenfor landslaget etter OL i Sotsji i 2014, men kjempet seg tilbake igjen etter VM-gull på stafetten i Falun året etter.
Martin Johnsrud Sundby mistet også plassen på landslaget etter sist sesong, og startet sammen med Dyrhaug opp privatlaget Team Eidissen/BN Bank.

- Vil helst kjempe om medaljer

Niklas Dyrhaug stilte søndag til start på fellesstart med skibytte i ski-NM, en øvelse som til slutt ble vunnet av en annen trønder, nemlig Emil Iversen. For tydalingen gikk det derimot ikke som han hadde ønsket.

Dyrhaug var lenge med i teten, og var oppe på en 9.plass etter skibytte. Utover på skøytedelen ble det satt litt mer fart, og flere fikk det for tøft med å henge på. Tydalingen var derimot ikke ferdig for dagen, og var blant de som fortsatt var med i teten. Men når Thomas Bucher-Johannesen, Sjur Røthe og Hans Christer Holund bestemte seg for å sette fart på sisterunden, ble det for tøft selv for Dyrhaug.

- Jeg følte meg grei, men hadde ikke det siste kicket når det dro seg til, sier Dyrhaug.

Under sesongåpningen på Beitostølen gikk Dyrhaug inn til 11.plass på 15 km fristil. Under Norgescuprennene på Lygna sist helg, leverte tydalingen 16. og 8.plass på henholdsvis 15 km fristil og 30 km klassisk fellesstart. Han håpet derfor å kunne kjempe om pallen, men at det ble for tøft på sisterunden.

- Jeg føler det har vært stigning i det siste, og føler meg grei i dag og, men det er jo litt for dårlig rett og slett. Vil jo helst være med å kjempe om medaljer, men i dag var jeg ikke sterk nok.

Nye muligheter i dag

Allerede i dag venter nye muligheter for Dyrhaug. Da skal tydalingen og resten av norgeseliten ut på 10 km klassisk intervallstart i Granåsen. Det så veldig lyst ut i lang tid for Dyrhaug under gårsdagens renn, og tydalingen er klar for å gi alt i dag.

- Sånn er toppidretten. Noen ganger lykkes man, og noen ganger lykkes man ikke. Akkurat nå så gjør jeg alt jeg kan for å komme tilbake, også har jeg hatt en del bra løp i det siste, men jeg må bare jobbe på, og nye muligheter i dag, så skal vertfall gi alt.

Hva er målet for i dag?

- Det er å være med å kjempe oppi der, det er ingen tvil om det, så får vi se, sa Dyrhaug avslutningsvis til Nea Radio.

Hør hele intervjuet med Niklas Dyrhaug her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...