Nea Radio

Niklas Dyrhaug opereres

Blid Niklas Dyrhaug intervjuet av NRK i Val di Fiemme (Foto: NRK)

VM ryker trolig for Niklas Dyrhaug (31). Nå håper han på operasjon for lyskeplagene i løpet av kort tid.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

-Endelig ser det ut til at vi har funnet svaret på lyskeplagene som i perioder har begrenset meg i forhold til både trening og konkurranser, sier en lettet Niklas Dyrhaug. -Jeg krysser fingrene for at plagene nå blir historie, så jeg kan trene og konkurrere for fullt uten smerter og avbrekk.

Det var på en legeundersøkelse på Olympiatoppen nylig at Dyrhaug fikk påvist såkalt «Gilmores Groin» - en skade på muskulaturen og bindevevet der det fester seg på beinet i lysken. Skaden er spesielt kjent blant fotballspillere.

Langrennsløperen fra Tydal med to VM-gull i stafett og en individuell VM-bronse har hatt plager med lysken siden han spilte fotball som 15-åring. Plagene har begrenset han gjennom hele langrennskarrieren og var hovedårsaken til at han måtte gi opp fotballen for mange år siden.

Operasjon i Tyskland

-Jeg tok den endelige beslutningen om operasjon i går, etter en lengre periode med smerter under trening. Nå håper jeg å få en operasjon raskt slik at jeg kan være tilbake i full trening i slutten av januar. Hvis alt går etter planen kan jeg gå gode skirenn allerede i februar/mars – samt få forberedt meg optimalt til neste sesong, sier han. Niklas vil bli behandlet gjennom en kikkhullsoperasjon.

Ser lyst på framtida

Niklas Dyrhaug er optimistisk i forhold til videre satsing i langrennssporet selv om han ikke har fått gått en eneste konkurranse denne sesongen. -For meg føles dette som et lite gjennombrudd. Jeg er glad og lettet over å ha funnet ut av dette som har bekymret meg i mange år, sier Niklas. -At VM i Seefeld går i vasken kan jeg leve med. Det viktigste for meg nå er å bli kvitt disse begrensningene og få realisert meg selv som langrennsløper. Da får jeg forhåpentligvis svaret på hvor god jeg kan bli. Jeg har jo mange år igjen å gjøre det på, sier smiler Dyrhaug.

-Jeg er, som Niklas, veldig glad for at det er funnet en årsak til plagene som har begrenset treningen den siste tiden, sier landslagstrener for allroundgutta Eirik Myhr Nossum. -Sesongen er lang, så til tross for operasjon er jeg optimistisk med hensyn til Niklas sine muligheter til å få gått flere gode skirenn i løpet av sesongen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...