Niklas Dyrhaug opereres

Blid Niklas Dyrhaug intervjuet av NRK i Val di Fiemme (Foto: NRK)

VM ryker trolig for Niklas Dyrhaug (31). Nå håper han på operasjon for lyskeplagene i løpet av kort tid.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

-Endelig ser det ut til at vi har funnet svaret på lyskeplagene som i perioder har begrenset meg i forhold til både trening og konkurranser, sier en lettet Niklas Dyrhaug. -Jeg krysser fingrene for at plagene nå blir historie, så jeg kan trene og konkurrere for fullt uten smerter og avbrekk.

Det var på en legeundersøkelse på Olympiatoppen nylig at Dyrhaug fikk påvist såkalt «Gilmores Groin» - en skade på muskulaturen og bindevevet der det fester seg på beinet i lysken. Skaden er spesielt kjent blant fotballspillere.

Langrennsløperen fra Tydal med to VM-gull i stafett og en individuell VM-bronse har hatt plager med lysken siden han spilte fotball som 15-åring. Plagene har begrenset han gjennom hele langrennskarrieren og var hovedårsaken til at han måtte gi opp fotballen for mange år siden.

Operasjon i Tyskland

-Jeg tok den endelige beslutningen om operasjon i går, etter en lengre periode med smerter under trening. Nå håper jeg å få en operasjon raskt slik at jeg kan være tilbake i full trening i slutten av januar. Hvis alt går etter planen kan jeg gå gode skirenn allerede i februar/mars – samt få forberedt meg optimalt til neste sesong, sier han. Niklas vil bli behandlet gjennom en kikkhullsoperasjon.

Ser lyst på framtida

Niklas Dyrhaug er optimistisk i forhold til videre satsing i langrennssporet selv om han ikke har fått gått en eneste konkurranse denne sesongen. -For meg føles dette som et lite gjennombrudd. Jeg er glad og lettet over å ha funnet ut av dette som har bekymret meg i mange år, sier Niklas. -At VM i Seefeld går i vasken kan jeg leve med. Det viktigste for meg nå er å bli kvitt disse begrensningene og få realisert meg selv som langrennsløper. Da får jeg forhåpentligvis svaret på hvor god jeg kan bli. Jeg har jo mange år igjen å gjøre det på, sier smiler Dyrhaug.

-Jeg er, som Niklas, veldig glad for at det er funnet en årsak til plagene som har begrenset treningen den siste tiden, sier landslagstrener for allroundgutta Eirik Myhr Nossum. -Sesongen er lang, så til tross for operasjon er jeg optimistisk med hensyn til Niklas sine muligheter til å få gått flere gode skirenn i løpet av sesongen.

Siste nytt i Sport Vis flere

Livsglede en hel helg

Livsglede en hel helg

Landsturneringen for funksjonshemmede til Stjørdal

Fra 30. august til 1. september fylles Stjørdal med livsglede når byen skal arrangere Landsturneringen for funksjonshemmede 2019.

Viktig seier i bunnstriden

Viktig seier i bunnstriden

Selbu sikret seg to poeng i jevn kamp mot tabelljumbo Melhus/Gimse

Malvik satser på E-sport

Malvik satser på E-sport

Malvik kommune har startet et prosjekt der såkalt E-sport får rammer på lik linje med andre fritidsaktiviteter.

SBK Årets Fair Play-klubb

SBK Årets Fair Play-klubb

Selbu Ballklubb er tildelt prisen som Årets Fair Play-klubb for NFF Trøndelag.

Sivert Kjøsnes tok bronsje i F650

Sivert Kjøsnes tok bronsje i F650

Kjøsnes passerte Lars Monsen på siste etappe inn mot Røros.

10 fikk ny eier

10 fikk ny eier

Da Matti Vilhjalmsson dro til Vålerenga, ble drakt nummer 10 ledig. Allerede da begynte Pål-André Helland å tenke tanken om et nummerbytte.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE