Nea Radio

Ni personer druknet i Trøndelag i 2018

DRUKNING: Flere drukningsulykker skjer i forbindelse med bading. Foto: Colourbox / Tryg Forsikring

Tilsammen omkom 102 personer av drukning i Norge, ti prosent flere enn året før. Økninga i drukningstallene for 2018 skyldes at flere omkommer i forbindelse med bading.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Vi trenger et nasjonalt krafttak for å få ned drukningstallene, mener Monica Rimestad i Tryg Forsikring. – Mange av badeulykkene kunne vært unngått med bedre svømmeferdigheter, kunnskap om livredning og selvberging og mer sikkerhetsutstyr på badeplassene, sier Rimestad som er samfunnsansvarlig i Tryg Forsikring.

Flest voksne menn

Ulykkesstatistikken fra Redningsselskapet for 2018 viser at godt voksne menn er overrepresentert i drukningsulykkene. Totalt druknet 81 menn og 21 kvinner i fjor. Ni av de som druknet i forbindelse med bading var i 70- eller 80-årene, mens tre var barn i alderen 9 til 14 år. Tryg Forsikring har tidligere oppfordret til en nasjonal dugnad mot drukningsulykker.

– Fjorårets stigning i drukningstallene er tragisk, og dette må tas på alvor av myndigheter og samfunnet for øvrig. Vi har en nullvisjon mot trafikkulykker, og resultatet er at antall drepte på veiene nå er rekordlavt. Vi trenger en tilsvarende nullvisjon mot drukninger, og den må komme fort, sier hun.

Vestlandet topper

Fem personer druknet i desember. Fylkesoversikten over hvor drukningsulykkene fant sted viser at Vestlandet med Rogaland og Sogn og Fjordane topper ulykkesstatistikken.

Fylkesoversikt drukning 2018:

Rogaland 10
Sogn og Fjordane 10
Hordaland 9
Trøndelag 9
Vest-Agder 7
Østfold 7
Telemark 7
Nordland 6
Vestfold 6
Møre og Romsdal 6
Buskerud 5
Akershus 5
Finnmark 4
Oppland 4
Troms 3
Oslo 2
Aust-Agder, Hedmark og Svalbard 0

Har satt ut 45.000 livbøyer

I Rogaland har Tryg utplassert over 3500 livbøyer, mens Sogn og Fjordane har vel 3000. Flest livbøyer er utplassert i Hordaland og Nordland. Tryg Forsikring skal i løpet av 2019 sette ut 20 prosent flere nye livbøyer enn i et normalår.

– Vi har utplassert 45.000 livbøyer i Norge siden 1952, og dette er vårt bidrag til å forebygge drukninger. Dette året kommer vi til å sette ut vel 2.500 nye bøyer, sier Rimestad.

Drukningsstatistikk årsak 2018:

Fall fra land eller brygge 47
Bading 18
Fritidsbåt 17
Bil i sjø eller vann 7
Yrkesbåt 5
Dykking 3
Kano/kajakk 2
Seiling/rafting 1
Gjennom is 1
Andre årsaker 1

NASJONALT KRAFTTAK: – Vi trenger et nasjonalt krafttak for å få ned drukningstallene, mener Monica Rimestad, samfunnsansvarlig i Tryg Forsikring. Foto: Tryg Forsikring

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...