Annonse
Nea Radio

Netflix bak serieinnspilling på Røros

Ida Elise Broch, kjent fra Lilyhammer og Det Tredje Øyet, spiller hovedrollen, mens Per-Olav Sørensen er regissør og med-forfatter. Foto: Geir Dokken

Netflix annonserte i dag at det er de som står bak TV-serien som spilles inn på Røros nå. Hjem Til Jul er en helt ny norsk originalserie fra Netflix med Ida Elise Borch, kjent fra Lilyhammer og Det Tredje Øyet, i hovedrollen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 22.03.2019 kl 14:37

Annonse

«Johanne har fylt 30, og innser at hun er den eneste blant venner og familie uten en partner. De konstante kommentarene om singellivet og samfunnets forventninger om den perfekte familiejulen går til slutt inn på henne. Johanne starter en 24 dagers jakt etter en partner hun kan ta med hjem til jul».

Dette er handlingen i tv-serien Netflix spiller inn på Røros i disse dager. Det skriver Netflix i en pressemelding.

Den norskspråklige serien, på seks episoder, har norske, svenske, danske og amerikanske skuespillere, som Christian Ruud Kallum, Dennis Storhøi, Anette Hoff, Iselin Shumba, Ulrikke Døvigen, Samantha Gurah, Bjørn Skagestad, Helga Guren, Ragnhild Myntevik, Nader Khademi, Hkeem, Henrik Horge, Ole Christoffer Ertvaag, Line Verndal, Stian Blipp, Sofie Frøysaa, Herbert Nordrum, Jakob Schøyen Andersen, Sajid Malik, Audun Sandem og Rebekka Nystabakk.

Hjem Til Jul er regissert av Per-Olav Sørensen, og co-regissert av Anna Gutto. Sørensen har blant annet regissert Nobel og Quicksand.

– Med denne ekstremt talentfulle gruppen av skuespillere og manusforfattere ser vi frem til å lage en dramakomedie satt til julen. Forhåpentligvis vil det gi publikum en god opplevelse, noe å; le av, men også tenke på. Det er også veldig gøy å få jobbe med Netflix igjen såpass kort tid etter at vi ble ferdig med Quicksand, sier Per-Olav Sørensen, regissør og med- forfatter, i pressemeldingen.

Manuset er skrevet av Miriam Larsen, Mattis Herman Nyquist, Julie Skaufel, Fredrik Høyer og Per-Olav Sørensen, inspirert av en idé fra Amir Shaheen og Kristian Andersen. Serien er produsert av Trond Kvernstrøm, Christian Steen og Anders Tangen fra the Oslo Company.

–Vi er veldig spent på denne morsomme historien med en kvinnelig hovedrolle, fordi vi tror at universelle temaer som kjærlighet, ambisjon og kampen mot forventninger, særlig rundt jul, vil resonnere godt med publikum både i Norden og i resten av verden. Det er en sann ære å jobbe med så mange talentfulle kreative fra hele Norden, og vi er veldig fornøyd med å fortsette partnerskapet med Per-Olav Sørensen, sier Tesha Crawford, Director International Originals Northern Europe i Netflix i pressemeldingen.

Nøkkelord

Annonse