Nea Radio

Nesten helt fornøyd med avtalen

Underskrevet: Byvekstavtalen mellom staten, Trøndelag fylkeskommune og kommunene Trondheim, Stjørdal, Malvik og Melhus er et faktum. En av dem som har brukt et år på forhandlinger er ordfører i Malvik, Ingrid Aune. Foto: Anne Gundersen

Tirsdag ble den nye byvekstavtalen signert og staten bidrar med åtte milliarder for å få ned bilbruken inn mot Trondheim. Ordfører i Malvik, Ingrid Aune, er nesten helt fornøyd.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Etter ett år med tøffe forhandlinger mellom staten, Trøndelag fylkeskommune og kommunene Trondheim, Stjørdal, Malvik og Melhus, er den nye byvekstavtalen omsider underskrevet. Målet med avtalen er at biltrafikken inn mot Trondheim fra kommunene rundt aller helst skal minke og i hvert fall ikke øke, i årene som kommer.

– Jeg er fornøyd med at vi har fått formulert at avtalen ikke skal føre til økte bompengesatser i Malvik. Det er første gang vi har fått en slik garanti. I tillegg er det også vedtatt at det nå endelig er Malvik sin tur til å få litt igjen, etter at vi i lang tid har vært med og bidratt gjennom Miljøpakken.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Togfokus

Det Aune ikke er like fornøyd med, er det hun ser som mangelfull satsning på tog.

– Jeg mener at Trønderbanen må få et større fokus. Nå skal det bygges en ny firefelts motorvei fra Ranheim til Åsen og vi vet at trafikken kommer til flytte seg ned på gamleveien i lengre perioder mens byggingen pågår. Det kommer til å føre til at trafikken står i stampe gjennom Malvik. Toget, det går uansett og det er vi nødt til å utnytte. Aune forteller at hun har snakket med Jernbaneverket om kapasitet.

– Jeg har fått vite at det er fysisk mulig å sette opp dobbelt så mange tog på denne strekningen, altså å tilby dobbel kapasitet på skinner. Staten må etter min mening være med å finne løsninger på hvordan vi skal gjøre dette. Når flere tar toget vil det ikke oppstå like mye kø i trafikken mens den nye veien er under bygging.

Leistadbommen

Mange innbyggere i Malvik er opptatt av at bommen på Leistad må fjernes. Bommen fører til en sidevei internt i kommunen, og dette er heller ikke ordføreren fornøyd med.

– Etter min mening er denne bommen er både urimelig og lovstridig, sier Aune som sendte brev om saken til samferdselsministeren 22. mai.

– Nå er vi snart i juli. Bommen er enda ikke fjernet og jeg har ikke en gang fått svar på henvendelsen, noe ministeren er pålagt å gjøre. Dette er noe jeg kommer til å klage på. Jeg krever at denne bommen blir fjernet.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...