Nea Radio

Grenseovergangene:

Nesten 60 000 ble kontrollert

Her ble 15 personer utvist: 29 000 personer ble kontrollert på Trondheim Lufthavn Værnes i 2020. Foto: Runar Kjøsen

Siden 12. mars i fjor, har mye av jobben ved seksjon grensekontroll i Værnesregionen bestått av å sette seg inn i endrede regelverk.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Mange endringer i regelverket rundt koronapandemien har gjort at man må sette seg inn i det og gjøre det lett forståelig for publikum ved grenseovergangene, sier lensmann Kjetil Ravlo i Værnesregionen.

I et møte med pressen mandag ettermiddag la han og politikontaktene i regionen frem tallene for annerledesåret 2020. I regionen finnes det to store grensekontroller, hvor testing for covid-19 og kontrollering av personer som krysser landegrensene har vært hovedoppgavene. Og det ser ikke ut til å ende ennå.

– Dette er et oppdrag som kommer til å prege innsatsen til grensemannskapene både i luft, på sjø og vei langt inn i 2021, sier Ravlo.

Han forteller at dette er et stort oppdrag, og takker for all den uvurderlige hjelpen de har hatt.

– Oppdraget til grensekontroll er formidabelt og vi ser på dette som et viktig bidrag i håndteringen av pandemien. Vi har i to perioder hatt uvurderlig støtte av forsvaret, sier han.

Mange kontrollerte

Det kommer stadig til nye tekniske løsninger som skal bidra til en bedre grensekontroll.

– Vi bruker nye tekniske løsninger slik at vi vet hvem som kommer til og oppholder seg i landet. Disse løsningene bidrar til at vi kan levere ennå bedre i 2021, sier lensmannen.

Ved grenseovergangen på E14 ved Storlien og ved Værnes kontrollerte de mange reisende i løpet av fjoråret.

– På E14 kontrollerte vi bortimot 30 000 personer, og på Værnes ble 29 000 kontrollert, sier Ravlo.

Ved flyplassen ble 15 personer utvist, mens 60 personer ble utvist på svenskegrensa. Ved overgangen på E14 ble også 150 personer snudd.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...