Nea Radio

Debatt:

Nesten 10 millioner ekstra til Malvik

Innlegg: Eva Lundemo Fosmo er gruppeleder i Malvik Høyre. Foto: Malvik Høyre

For oss i Malvik Høyre er det viktig at kommunen skal levere gode tjenester til innbyggerne våre. Kommunen har ansvaret for de grunnleggende velferdstjenestene, og det er et økt press på hjemmetjenester og sykehjem, mer renhold og andre smitteforebyggende tiltak som gir kommunen økte utgifter.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 20.04.2020 kl 11:16

Kommunen har både økte kostnader og tapte inntekter som følge av virusutbruddet. Det er derfor gledelig at vi nå får hele 9 665 000 ekstra til Malvik kommune, nettopp for å håndtere dette virusutbruddet.

Kommunene skal bidra til å holde hjulene i gang i den situasjonen vi er i. Disse pengene gir derfor en trygghet om at vi kan gjøre nettopp det.

Det er foreløpig vanskelig å si sikkert hva koronaviruset vil bety for kommunenes økonomi, både når det gjelder inntektsbortfall og økte utgifter. Jeg vet at regjeringen følger nøye med på situasjonen, og de er forberedt på at kommunene trenger mer enn de allerede har fått. Jeg er glad for at regjeringen signaliserer at de vil komme tilbake med mer penger til kommunesektoren, om det er behov for det. Dette vil skje i revidert nasjonalbudsjett som kommer i midten av mai. Personlig vil jeg holde god kontakt med sentrale politikere i mitt parti, også i denne saken og gi innspill på hvilke behov kommunen har.
Kommunene skal også få 1 milliard, som skal gå til kompensasjon for bortfall av foreldrebetaling i barnehage og SFO. Her er fordelingen ikke klar. Dette vil antagelig overføres ved den ordinære utbetalingen av rammetilskudd den 4. mai.

Alle må delta i dugnaden, og Malvik må selvsagt vise klokskap rundt bruk av penger i denne situasjonen. Men jeg er glad for at staten strekke seg langt for å holde hjulene i gang, og sørge for at kommunene er i stand til å fortsette med å levere gode tjenester til innbyggerne våre.

Med vennlig hilsen

Eva Lundemo Fosmo
Gruppeleder
Malvik Høyre

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...