Nea Radio

Nea Radio

- Nei til utvidet eiendomsskatt

EIENDOMSSKATT: Næringslivet i Stugudal er svært skeptisk til utvidet eiendomsskatt. Foto: Marit Manfredsdotter

- Næringslivet i Stugudal er svært bekymret, både når det gjelder kommunens holdninger til næringslivet og til forutsigbarheten som burde ligge i politiske løfter, skriver Stugudal Bedriftsnettverk i et brev til politikerne i Tydal.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 26.11.2017 kl 23:34

- Tydal kommune er blant de kommunene i Trøndelag hvor kommunale avgifter er høyest, og det uten eiendomsskatt. Vi mener at det er andre måter å bygge samfunnet på enn ved passiv usosial skattelegging, skriver Stugudal Bedriftsnettverk i et innspill foran mandagens budsjettbehandling i formannskapet i Tydal.

Her er brevet i sin helhet:

Stugudal Bedriftsnettverk har gjennom høsten gjennomført flere medlemsmøter og er i gang med flere delprosjekt som er støttet av Innovasjon Norge. Vi har satt fokus på en offensiv næringsutvikling og ønsker å ha Tydal kommune med på laget.
Flere av bedriftene driver i dag med et resultat som ikke gir mye rom til nye tiltak og ansettelser. Det meste av energien blir brukt til å komme på pluss-siden i regnskapet. Bakgrunnen for at bedriftsnettverket ble etablert er at vi ønsker å stå sammen og gjøre noe med dette. En positiv og kreativ holdning til egen og andres utvikling og vilje til å satse og utvikle Stugudal er nå en svært viktig drivkraft.

Vårt kundegrunnlag er i hovedsak hytteeiere og turister, og målet er økt hyttebygging, økt bruk av hyttene, og turister fra nye områder. Dette krever både stor egeninnsats og økonomiske bidrag fra den enkelte bedrift.
Vi ønsker å øke aktiviteten slik at området blir mer attraktivt og bidra til nyetableringer. Dette vil igjen føre til behov for flere ansatte. Noe som også vil øke skatteinngangen til kommunen.

Budsjett 2018

For to år siden gikk ordføreren til valg med garantier om at det ikke skulle innføres eiendomsskatt.
På tross av garantiene Senterpartiet ga velgerne, la de inn føringer allerede i oppstart av årets budsjettarbeid. De gikk inn for å innføre eiendomsskatt for hele kommunen i 2018.
Andelen ansatte rettet mot kultur, landbruk og næring blir redusert til et minimum, 2.4 årsverk. Økonomiplanen viser ikke til noen konkrete tiltak som fremmer sysselsetting eller økt bosetting.

Vi mener at det er andre måter å bygge samfunnet på, enn ved passiv usosial skattelegging.
Tydal kommune er i tillegg blant de kommunene i Trøndelag hvor kommunale avgifter er høyest, og det uten eiendomsskatt.

Egne lokaler

Store deler av næringslivet er avhengig av egne lokaler for å kunne holde virksomheten i gang. Eiendomsskatt kommer som en ekstra husleie etter at vanlig inntektsskatt er betalt. Dette kan få store konsekvenser og øke usikkerheten både for eiere og ansatte. Eiendomsskatt er heller ingen god reklame når hyttetomter og hytter skal selges.
Vi burde heller benytte det fortrinnet vi har i markedsføring når vi ikke har eiendomsskatt. En utredning av konsekvensene ved innføring av eiendomsskatt og vurdering av kostnadene ved å administrere den burde ha vært gjennomført.

Næringslivet i Stugudal er svært bekymret, både når det gjelder kommunenes holdninger til næringslivet og forutsigbarheten som burde ligge i politiske løfter. Skal vi utvikle Tydal til å bli en mer attraktiv kommune for hytteeiere, turister og nyetablerere trenger vi helt andre virkemidler enn eiendomsskatt.

Stugudal, 25. november 2017

Stugudal Bedriftsnettverk
Styret v/leder Ellen Brandtzæg

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...