Nea Radio

Nei til utbygging av Kjeldstadfossen

Prestfossan i Garbergelva. Foto: Stig Sund

Kommunestyret i Selbu sa tirsdag kveld nei til utbygging av Kjeldstadfossen med 17 mot 8 stemmer.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 27.08.2019 kl 20:53

Alle tilhørerplassene i kommunestyresalen i Selbu rådhus var opptatt, og de som ikke fikk sitte, sto.
Det vitner om et stort engasjement, og spesielt var tilhørere fra Innbygda godt representert.

FULLT på galleriet i kommunestyresalen i Selbu. Foto: Andreas Reitan

Ja fra rådmannen

Rådmannens innstilling til formannskapet tidligere på dagen var positiv til konsesjonssøknaden:

Selbu kommune tilrår at konsesjonssøknaden for Kjelstadfossen kraftverk fra Selbu Energiverk AS imøtekommes som omsøkt.
Selbu kommune legger vekt på at Kjelstadfossen kraftverk gir miljøvennlig kraftproduksjon, og økt verdiskaping i kommunen.
Den samfunnsmessige og miljømessige gevinsten av utbygginga vektes å være større enn summen av de negative konsekvensene, slik at kommunen tilrår utbyggingen.

Nei fra formannskapet

Formannskapet sa tidligere i dag nei, og fattet følgende flertallsvedtak flertallsvedtak, etter forslag fra Arnstein Trøite (SV):

1. Selbu kommune tilrår at konsesjonssøknaden for Kjeldstadfossen kraftverk fra Selbu Energiverk AS ikke imøtekommes.
2. Selbu kommune mener Selbu allerede har etablert en betydelig produksjon av fornybar energi, i form av vannkraft, samt Stokkfjellet vindkraftverk som er under bygging.
3. Den samfunnsmessige og miljømessige gevinsten av utbygginga vektes å være mindre enn summen av de negative konsekvensene

Votering: Forslaget fra A.Trøite settes opp mot forslaget fra rådmannen. Forslaget fra A. Trøite vedtas med fire stemmer (Arnstein Trøite, Kolbjørn Uthus, Anne Kari Skotnes og Sissel Berge) mot to stemmer (Ole Morten Balstad og Ole Einar Aashaug).

Nei fra kommunestyret

Etter 45 minutters debatt var det klart for avstemming. Åtte stemte for rådmannens forslag om å tilrå konsesjon, 17 stemte mot.
Dermed er det klart at kommunestyret i Selbu ikke vil tilrå konsesjon for utbygging av Kjeldstadfossen.

Kjelstadfossen i nedre del av Garbergelva. Foto: Stig Sund

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...