ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Nei til steinbrudd etter intens debatt

VOLLAN: Kommunestyret i Malvik behandlet mandag kveld et mulig stenbrudd og deponi på Vollan. Foto: Henrik Einangshaug

Kommunestyret i Malvik sa mandag kveld nei til steinbrudd i Malvik.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 28.02.2022 kl 21:25

ANNONSE
Annonse

Etter en lang og intens debatt, besluttet kommunestyret i Malvik å si nei til steinbrudd i Vollan, når saken ble behandlet mandag kveld. Åtte stemte mot innstillingen, mens 22 stemte for innstillingen.

Mari Bjørnstad fra Senterpartiet var blant de som mente kommunestyret burde følge sin arealplan, og godta bygging av steinbrudd og deponi på Vollan.

- Jeg tror man skal lete en god stund for å finne et annet område med samme steinkvalitet, og som ligger såpass skjermet med kort avstand fra brudd til hovedvei, og som direkte berører så få mennesker, samtidig som det gir et godt miljøregnskap med transport i forhold til transport fra Bratsberg, Trondheim eller Lånke for å bruke i Malvik, sa Bjørnstad.

Ikke før klokken begynte å nærme seg 21, over to timer etter debattens start, skulle kommunestyret stemme over innstillingen og forslagene i saken. Gjennom debatten mente flere, blant dem arbeiderpartiets Bernt-Ole Ravlum, at man kunne gjøre om på en arealplan.

- Jeg understreker det igjen, for det kan ikke understrekes godt nok. Nemlig at om en ting står i en arealplan, så skal det gjennomføres. Jeg vil ikke drive med politikk under et slikt regime. Og begrepet politikk som muliges kunst som det heter, avgår ved en smertefull død hvis det skal være slik. Jeg vil ikke ha det slik, da gir jeg meg innen den tid med politikk, hvis arealplaner skal styre alt vi gjør, og det ikke skal være muligheter for å vurdere på nytt og komme til en annen konklusjon, sa Ravlum bestemt til kommunestyret.

Nøkkelord

ANNONSE