Nea Radio

Nei til oppmyking av motorferdselsloven

Senterpartiets forslag om å fjerne avstandskravet på 2,5 km mellom bilveg og hytte som avgjørende for å få lov til å kjøre snøscooter ble nedstemt i Stortinget.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Dagens regelverk sier at en hytteeier kan søke dispensasjon for transport av bagasje og utstyr mellom bilveg og hytte hvis den ligger minst 2,5 km fra brøytet bilveg, og når det i området ikke er mulighet for leiekjøring med snøscooter.

Senterpartiet foreslo å fjerne avstandskravet mellom brøytet bilveg og hytte. Det fikk de ikke gjennomslag for i Stortinget, og paraplyorganisasjonen Norsk Friluftsliv jubler.

Flere snøscootere

– Hvis Senterpartiet hadde fått gjennom forslaget sitt, ville det medført at flere hadde anskaffet seg snøscooter, og det ville også medført en vesentlig økning i motorisert ferdsel i områder de fleste primært oppsøker for å oppleve stillhet og ro. Dette ville ha medført et økt konfliktnivå mellom ulike brukergrupper i naturen, sier fagsjef for samfunnskontakt i Norsk Friluftsliv, Siri Meland.

Nei fra regjeringa

I stortingsdebatten gjorde klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) det klart at regjeringa ikke ønsker en ytterligere oppmykning av motorferdselloven i utmark.

Stortingsrepresentant for Senterpartiet, Heidi Greni, sier at forslaget om å oppheve 2,5 km grensa ble ikke vedtatt, men samtidig var statsråd Elvestuen og regjeringa svært tydelige på at reglene ikke skulle praktiseres så rigid og at det skulle sendes ut et skriv til fylkesmennene med instruks om at det skulle være rom for bruk av skjønn.

Hør intervju med Greni her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...