Nea Radio

Nea Radio

Nei til kjøp av brakke til legene

Røros kommunestyre vedtok å låne lokaler av Røros sykehus til legene uten kostnader. Foto: Nils Kåre Nesvold

Kommunestyret i Røros sa nei til å bruke inntil 250.000 kroner til å kjøpe brakke til bruk som møterom og spiserom for legene ved Røros legesenter.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 28.09.2017 kl 23:26

Kommunestyret på Røros behandlet torsdag en sak om utfordringer med lokalitetene ved Røros legesenter.

Åtte leger - sju kontorer

Røros legesenter har åtte leger og sju kontorer, og turnuslegen må bytte kontor flere ganger daglig. Legesenteret disponerer et møterom/pauserom. Det er et stort behov for å disponere møterommet. Dette gjør til at det ikke kan avvikles pauser på dette rommet. Legesenteret mangler i tillegg oppholdsrom for legevaktslege på vakt.

– I dag sover legevaktslegen i seng på møterommet. I samme lokale som legesenteret er også helsestasjonen lokalisert. Man kan løse denne utfordringen midlertidig, ved å bygge om møte- /pauserom til et nytt legekontor samt et hvilerom, heter det i saksutredningen.

Vedtatt mot åtte stemmer

Flertallet i Røros kommunestyre gikk dermed imot flertallet i formannskapet og støttet rådmannens innstilling til formannskapet. Det innebærer å låne lokaler av Røros sykehus til legene uten kostnader. Ifølge vedtaket er det mulig å benytte kantinen ved sykehuset samt samarbeide om bruk av møtelokaler.

Saken fortsetter under bildet.

Varaordfører Bjørn Salvesen (SV) til venstre fikk med seg opposisjonen og fikk flertall for det billigste alternativet. Foto: Nils Kåre Nesvold

Det var SVs Bjørn Salvesen som foreslo å låne lokaler av sykehuset, og viste til en krevende budsjettprosess. Forslaget fikk bred støtte fra opposisjonen og vedtaket ble gjort mot åtte stemmer.

Mindretallet gikk inn for kjøp av brakke til bruk som møterom/spiserom. Det ville koste 200.000-250.000 kroner.

Billigst å låne

I saksutredningen skriver rådmannen at lån av lokaler ved Røros sykehus er den klart minst kostnadskrevende løsningen. Rådmannen mener dette også er en holdbar løsning i påvente av en utbygging ved legesenteret.

– Det bør være en midlertidig løsning og innebærer at man må ut av bygget for å ta matpauser og arrangere møter. Det kan være krevende å avvikle matpauser fordi legene ofte må gjøre arbeidsoppgaver i matpausen sin. Samtidig mister man en del av det uformelle tverrfaglige samarbeidet og det sosiale samholdet blant ansatte. På den andre siden kan samarbeidet med Røros sykehus styrkes. Røros sykehus har stilt seg positive til henvendelsen Røros kommune har gjort rundt dette og er villige til å løse forespørselen på best mulig måte, skriver rådmannen om alternativet som flertallet i kommunestyret vedtok.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...