Nea Radio

Nea Radio

Nei til flere flyktninger

Holtålen avslår anmodning fra IMDi om å bosette ti flyktninger før jul.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 07.11.2017 kl 11:17

Integrerings- og Mangfoldsdirektoratet - IMDi har anmodet Holtålen kommune om å ta imot 10 flyktninger innen utgangen av året.

Fra oktober 2015 og til i dag har kommunen bosatt 36 flyktninger.

I 2018 ser det ut til at behovet for å bosette flyktninger blir betydelig mindre . De siste prognosene sier at om lag 4400 flyktninger skal bosettes i norske kommuner neste år, og mest sannsynlig får ikke Holtålen tildelt noen.

Først i forrige uke fikk Holtålen tilbud om å ta imot ti flyktninger. I saksutredningen til formannskapet, som behandlet saken tirsdag, står det at flertallet av disse flyktningene har et stort ønske om å bli bosatt i andre kommuner enn Holtålen hvor de har slektninger, familie og nettverk. Av erfaring er dette viktig med tanke på trivsel og kvalifisering til yrke og utdanning.

– Sier Holtålen ja til denne anmodningen, må disse personene bosettes før jul. Dette medfører noen utfordringer for kommunen. Anmodningen kom svært sent og kommunen har få boliger ledig. Flere av flyktningene har familie med barn, eller har søkt familiegjenforening. Vi har også fått opplyst at flere av dem har behov for psykisk helsehjelp, skriver enhetsleder for flyktningtjenesten, Aagoth Johanne Moe, i sin saksutredning.

Moe sa under saksbehandlinga at man har nådd et metningspunkt når det gjelder antall bosatte flyktninger i Holtålen og at det nå er viktig å ta vare på de som har kommet. Hun sa også at integrering av flyktninger er vanskelig.

Et enstemmig formannskap avslo IMDis anmodning.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...