Nea Radio

Leserinnlegg:

- Når slipper de andre partiene til?

Pensjonistpartiets Svein Otto Nilsen. Foto: Pensjonistpartiet

Svein Otto Nilsen fra Pensjonistpartiet stiller her spørsmål ved taletiden til partiene som betegnes som "andre".

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Partilederne i de etablerte partier er blitt grundig presentert gjennom diverse debattprogrammer, og hvilke tema den enkelte har på prioriteringslista. Men! Ja det er et stort MEN her, for det er faktisk 10 andre partier som stiller til valg, de som går under benevnelsen "Andre".

Disse partiene har også en partileder og de har også utarbeidet et partiprogram med saker de vil prioritere å jobbe for å få gjennomført, om de "mot formodning" blir representert i vår Nasjonalforsamling etter valget.

For utgangspunktet er dessverre ikke det beste, vi blir neglisjert på alle mulige måter, Ikke er vi representert i valgomatene, ikke får vi delta i noen debatter og bare unntaksvis blir vi nevnt i radio og tv og riksdekkende aviser, og da helst etter påtrykk fra den det gjelder.

Dette må vel betegnes som et demokratisk problem? Alle partier som stiller til valg og har utarbeidet et valgprogram bør vel også få muligheten til å presentere dette. Om ikke de blir satt like mye fokus på som de etablert partiene, så burde det være mulig å arrangere en presentasjon av partiledere og det enkelte partis hjertesaker.

Det partiet jeg representerer, Pensjonistpartiet opplever stadig at etablerte partier presenterer saker som vi har hatt på programmet i mange år, den siste saken i så måte var tannhelse, som Pensjonistpartiet har hatt i sitt program helt siden starten i 1985, og som de fleste av de etablerte partiene nå profilerer seg på.

Det er selvfølgelig positivt at andre partier adopterer våre gode saker, men media bør også gjøre seg kjent med hvem som fremmet forslaget først, og at også det kommer frem når andre etablerte partier adopterer gode saker fra de som benevnes som "Andre".

Utrolig nok har klima overdøvet andre viktige saker i denne valgkampen, og de som har det som hovedsak er helt låst i sin argumentasjon, og er ikke villig til å se konsekvensene av den politikken de fører. Å tro at de kan erstatte 200 000 arbeidsplasser i oljenæringen innen 5 – 10 år, er utopi, og de tenker heller ikke på hva dette vil koste den enkelte, og da spesielt de som bor ute i distriktet, når drivstoffprisen blir 5 – 10 kr dyrere per liter!

Det paradoksale i denne politikken er at det ikke vil redusere en milliliter miljøforurensing, det at lille Norge skal redde verden fra en miljøkatastrofe med sine 0,13 % av forurensingen, er ikke annet enn å tro på julenissen og storken på samme tid.

Jeg må si meg enig med Carl I. Hagen når han sammenligner denne politikken med gutten som tisset i havet og trodde det skulle bli varmere.

Pensjonistpartiet har fokus på helt andre og mer realistiske saker, og som angår oss alle, de som ikke har like mye å rutte med som de fleste i vårt velferdssamfunn.

Vi lever i et samfunn der de fleste lever et godt og ubekymret liv. De fleste har ingen problemer med å betale sine faste månedlige utgifter, strøm, tv, telefon og internett, fasiliteter vi tar som en selvfølge. De fleste har heller ingen bekymringer for om de klarer å betale sine bilutgifter, båt/camping, sydenturer, eller andre fornøyelser som også er en selvfølge. For de fleste er den største utfordringen å vite hva de skal finne på til middag eller å planlegge neste ferietur.

Man skulle tro at dette var en selvfølge for alle som bor i et velferdssamfunn som Norge, men det er langt fra tilfelle. Det de fleste opplever som selvfølgelige velferdsgoder, må mange se langt etter. Minstepensjonister med en utbetaling på 13000 kr i måneden, enslige og aleneforeldre. Disse har de samme utgiftene som de fleste, på strøm, tv, telefon og internett. I tillegg kommer selvfølgelig husleie eller vann og kommunale avgifter, når dette er betalt blir det ikke mye igjen til fornøyelser.

Pensjonistpartiet vil jobbe for at en større del av våre ressurser blir brukt på de svakeste og mest utsatte i samfunnet. Vi vil at enslige og minstepensjonister skal få redusert kommuneskatt som kompenserer for høye kommunale avgifter eller høye husleieutgifter/fellesutgifter, i noen tilfeller kan kommuneskatten falle helt bort.

Pensjonistpartiet vil også arbeide for å få fjernet eksisterende reduksjon i trygd på 10 % for samboende, og vi vil arbeide for at trygdeoppgjøret for pensjonister og uføre skal justeres i takt med lønnsveksten uten reduksjon, på lik linje med yrkesaktive.

Dette anser vi i Pensjonistpartiet som det viktigste ved dette valget, og ikke en klimapolitikk som vil rasere det velferdssamfunnet som vi vil utvikle videre.

Hvis du ikke enda har bestemt deg eller forhåndsstemt, STEM Pensjonistpartiet!

Godt valg!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...