Nea Radio

Selbu og Tydal:

NeadalsPride er stiftet

Linn Kristin Mosby og Mari Engen Hanem håper NeadalsPride kan bli en trygg plass for de som føler seg utenfor det som er normen. Foto: Maiken Gjærevold Woldseth

I mai 2021 var NeadalsPride et faktum. Linn Kristin Mosbø ble valgt til leder, og hun er klar på at alle mennesker bør få være akkurat den man er - fullt ut.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 16.06.2021 kl 10:41

- Det som er grunntanken min er at det aller viktigste for et menneske er å få være den man er, fullt ut. Det er jo en av de tingene som er viktigst i Pride, man skal ta vare på mangfoldet og man skal få lov til å være seg selv, sier Mosbø.

Idéen om NeadalsPride ble født en kveld de to venninnene satt hjemme hos Mari Engen Hanem og drodlet rundt temaet.

- Litt av tanken i Pride er at "sammen er vi sterke", og da vi satt sammen å snakket kjente vi at dette får vi til. Det vises at når man kommer sammen så skjer det ting og man blir sterkere, sier Linn Kristin.

- På tide å få det på plass i Neadalen

Sammen med Linn Kristin og Mari sitter også Marit Bårdsgård Stokke og Knut Erik Jensen i styret for NeadalsPride. At det skulle være Neadalen felles i stedet for Selbu og Tydal hver for seg var helt naturlig i følge Mari, men de har hatt noen utfordringer med å finne representanter fra Tydal til å sitte i styret. De håper derfor at hvis noen synes dette høres gøy ut, så melder de seg til å være med.

- Sammen er vi sterke, så det er helt naturlig å ha et samarbeid mellom kommunene, sier Mari, som er valgt til nestleder i NeadalsPride.

Kick-off

Fjerde september skal det være et arrangement hvor NeadalsPride skal presentere seg selv og FRI Trøndelag, det vil bli konsert med artister som Knut Erik Jensen og Kristian Stokke, appeller med mer. De har mange planer de håper å få gjennomført, men det økonomiske må på plass først.

- Den første pride-uken er planlagt i juni 2022, sier Hanem.

Ingen skal være eksludert

Mari tror det kan være vanskeligere å være skeiv på bygda enn i byene. Linn Kristin er også enig i det. Praten på bygda kan gjøre at mange kvier seg for å komme ut med sin legning.

- Derfor er det kjempeviktig at det finnes bygdepride. Det er som jeg sa at sammen er vi sterkere. Homo er et velbrukt skjellsord på ungdomsskolen og videregående, og da kan det naturligvis være vanskeligere å innrømme at "ja, jeg er faktisk det", sier Linn Kristin.

- Det er viktig at det blir en trygg plass og et trygt rom for skeive og de som faller utenfor det heterofile, sier Mari. Hun presiserer også at allierte er hjertelig velkomne i NeadalsPride.

Høre intervjuet med Linn Kristin Mosbø og Mari Engen Hanem her:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...