ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Ekstremværet Gyda:

Nea Radio kjører beredskapsradio

Fra storflommen i Ålen 16. august 2011. Nå forbereder lokalbefolkninga seg på det som kan bli en ny flom med ekstremværet Gyda. Foto: Per Magne Moan

Nea radio følger med på ekstremværet Gyda fra onsdag til torsdag. - Vi holder deg oppdatert på vær og føreforhold fra klokka 19.00 og utover kvelden og natta, sier redaktør Karin Jegtvik.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 12.01.2022 kl 14:56

Ekstremværet Gyda er i ferd med å treffe Trøndelag med full styrke, og Nea radio kjører beredskapsradio fra klokka 19.00 onsdag kveld.

- Vi skal holde deg oppdatert på vær og føreforhold og være direkte inne fra flere steder i Trøndelag, sier Karin Jegtvik, som er redaktør i Nea Radio.

NVE har sendt ut fem farevarsel for Trøndelag for det neste døgnet. Varslene gjelder for jord-, sørpe- og skredfare, kraftige vindkast, flomfare, mye regn og stor snøskredfare.

- Av erfaring vet vi at mye kan skje når det meldes om ekstremvær som dette. Det kan gå ras som fører til stengte veier, elver kan gå over sine bredder og gjøre store ødeleggelser - vi følger med på utviklingen i Trøndelag utover kvelden og natta, sier Jegtvik.

Sendingen går fra Selbu, som kan kjøre radio på batteri og aggregat om strømmen skulle forsvinne i løpet av kvelden. Programleder er daglig leder i Nea Radio, Stian Elverum.

- I tillegg har vi reportere ute i både Holtålen, på Innherred, på Frosta, i Stjørdal og Malvik og i Selbu, og har vi med oss folk på telefon fra flere steder i Trøndelag.

Nøkkelord

ANNONSE