Nea Radio

NAV Stjørdal åpner for fysiske besøk

Foto: Anette Fossmo

Fra og med 15.juni kan brukere benytte seg av drop-in igjen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

I tre måneder har NAV lokasjon Stjørdal kun hatt mulighet til å bistå kundene sine digitalt eller over telefon, nå er de klare for å mota drop-in og fysisk besøk igjen. 15.Juni åpner dørene med gode smittevernstiltak og trygge omgivelser.

Saken fortsetter etter radiointervjuet

- Vi har vært veldig opptatt av at folk skulle kunne komme innom på drop-in igjen. Vi har jo vært her hele tiden og svart per telefon osv. Men nå er vi glade for å kunne si at fra og med 15.Juni åpner vi for fysisk besøk igjen, forteller leder for NAV værnes, Merethe Storødegård.

- Vi har gjort mange tiltak her hos oss for at folk skal kunne føle seg trygge. Når folk kommer for avtalte møter vil vi vaske bord og stoler, holde avstand og i tillegg har vi desinfeksjonsmiddel tilgjengelig. Dette vil bli like godt ivaretatt i henhold til drop-in. Også markerer vi avstand på gulvet slik som butikker gjør. Det aller viktigste er kanskje at besøkende må registrere seg, slik at vi har mulighet til å spore en eventuell smitte, fortsetter hun.

- På Stjørdal har vi to veldig dyktige verter som virkelig kan faget sitt, som tar imot de som trenger hjelp fra oss. I sommer skal jeg få lov til å være her sammen med dem å bistå med smittevern, smiler Storødegård.

- Det gjelder for øvrig alle lokasjonene. I Tydal åpner vi ikke før uke 32, men på de andre lokasjonene åpner vi gradvis fra 15. Juni, legger hun til.

Mye å ta hensyn til

Når sommeren er over regner damene med at de er noen erfaringer rikere, men frem til da håper de tiltakene mot smittevern og løsningene de har kommer frem til vil være mer en gode nok for å hjelpe brukerne som kommer innom. Flere forandringer er iverksatt for å kunne realisere åpningen og mye er forandret siden NAV-kontorene stengte 12.mars.

- De brukerne som ikke er digital skal få hjelpen de har fått tidligere. Vi har jo måtte tatt hensyn til en rekke ting, blant annet bruken av datamaskinene her i mottaket. Vi har satt opp pleksiglass så vi ikke blir stående skulder til skulder med brukerne. På den måten kan vi bistå de kundene som ikke er digital og gi de den samme hjelpen som de har fått tidligere, sier Elisabeth Keiserås.

- Vi ser at mange har blitt vandt med å bruke postkassen vår som henger utenfor rådhuset, så vi håper folk fortsetter å være flinke til og benytte seg av den. På den måten kan folk levere fra seg papirer og søknader uten å komme inn på kontoret og rådhuset, som igjen vil være med på å begrense antallet som kommer inn i bygget. Men alle skal være sikre på at vi skal bistå og veilede. Og hvis vi ikke kan bistå, så skal vi hjelpe til med å finne ut hvordan de skal få hjelpen de trenger, legger Keiserås til.

Den nye normalen

I tre måneder har NAV-kontorene vært stengt og mye har forandret seg siden Covid-19 snudde opp ned på tilværelsen til mange. Keiserås har noen tanker om hvordan hun tror det kommer til å bli nå som de endelig får åpnet dørene for de besøkende igjen.

- Jeg er jo litt spent, ting vil jo ganske sikkert ikke bli som det har vært før. Også tenker jeg det er ganske mange, både i og utenfor det her, som har blitt mer digital og lært seg nye verktøy. Det tenker jeg vil sette litt spor. Det blir spennende, forteller Keiserås.

- Når vi snakker om de nye verktøyene så jobbet vi knallhard. Vi ble jo stengt ned 12. mars for drop-in, og det var veldig viktig for oss å få på plass et verktøy, slik at folk kunne sende inn søknader via nettet. Og det fikk vi opp i rekordfart, både ansatte fra NAV og kommunen har gjort en fantastisk jobb for at dette skulle fungere. Det er mye vi har fått prøvd ut og mye som vi ser fungerer. Så må vi ta med oss det beste av dette inn i den nye normalen, legger Storødegård til.

- Og en siste ting; det er veldig greit at vi har de lokalene vi har på lokasjon Stjørdal, siden vi har en nødutgang mot parken i rådhuset. I og med at inngangen til rådhuset fortsatt vil være stengt, åpner vi nødutgangen vår og tilrettelegger denne. Slik kan brukerne våre, fra 15.juni, benytte seg av den som inngang for drop-in. Nå er vi klare til å ta imot folk i trygge omgivelser, avslutter Storødegård.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...