Nea Radio

NAV går nye veier

Markedsrådgiver ved NAV Lerkendal Mads Ødegaard og prosjektsjef i Nye Veier Lars Bjørgård.

NAV rekrutterer på nye måter sammen med Nye Veier i Trøndelag.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Jobbåret 2020 var utvilsomt preget av pandemien. Svært mange opplevde å bli permittert eller å miste jobben. Men det var også noen som fikk seg ny jobb. Gjennom et samarbeid mellom NAV og Nye Veier i Trøndelag fikk 25 personer jobb i et Nye Veier-prosjekt.

– Vi har vært opptatt av å holde hjulene i gang til tross for en krevende tid der pandemien gjør at mye stopper opp. Da er det flott at NAV kan hjelpe oss med å skaffe flinke folk til prosjektene våre. Dette er et vinn-vinn-prosjekt for både arbeidstaker- og giver, sier Lars Bjørgård, prosjektsjef i Nye Veier.

De 25 personene som har fått jobb gjennom samarbeidsprosjektet jobber ikke i Nye Veier, men hos ulike entreprenører som har oppdrag for Nye Veier.

Ny type rekruttering

Det som skiller dette prosjektet fra tradisjonell rekruttering, er at i stedet for at bedrifter søker etter folk og tester ut ledige kandidater, hjelper man nå arbeidssøkere inn i et kvalifiserende løp som ender i en passende jobb i en bedrift som trenger folk. Man har altså snudd på rekkefølgen.

– Det hele starter med en avklaring av interesse og motivasjon hos den enkelte arbeidssøker i møte med sin veileder i NAV. Etter avklaring meldes kandidat på informasjonsmøte om bransjen og mulighetene til jobb. Deretter får motiverte kandidater mulighet for et intervju med ulike anleggsvirksomheter, som bistår oss med utvelgelse av kursdeltakere, forklarer Mads Ødegaard, markedsrådgiver ved NAV Lerkendal.

– På denne måten finner vi de mest egnede kandidatene for potensielle jobber hos bedrifter i Nye Veiers prosjekter fremover, sier Ødegaard.

Spesiallaget kurs for anleggsbransjen

– Kurset vi tilbyr kandidatene er rigget i samarbeid med bransjen og med bakgrunn i innspillene vi fikk om krav for å jobbe i bygg- og anlegg. Kurset har fått navnet “Grunnopplæring hjelpearbeider bygg og anlegg”.

Første kurs startet i februar 2020 med 15 deltagere. I løpet av 2020 ble det gjennomført fem kurs med til sammen 65 deltagere hvor 80 prosent gikk rett ut i jobb. Denne uka startet kurs nummer seks med 11 deltagere, og i august er det klart for nytt kurs med 16 deltagere fra hele fylket, sier Robert Ressem, markedskoordinator i NAV Trøndelag.

Samarbeidsavtalen med Nye veier AS Trøndelag har vært med å åpne dører til et godt samarbeid med aktørene i bransjen.

– Det tette samarbeidet med bransjen gjør at vi kan være i forkant med å kvalifisere arbeidssøkere til jobb i en bransje som har stort behov for kvalifisert arbeidskraft, sier Ressem.

Behov for arbeidskraft i mange år fremover

I Trøndelag er Nye Veier godt i gang med to utbyggingsprosjekt. Det er strekningene Kvål-Melhus og Ranheim-Værnes som til sammen utgjør 30 kilometer ny E6.

De neste prosjektene som står for tur, er E6 Ulsberg-Vindåsliene og E6 Kvithammar-Åsen. Når utbyggingen er i gang, vil det bli behov for mye arbeidskraft. Nye Veier stiller krav til leverandøren om å ha minimum 50 prosent faglærte håndverkere og minimum syv prosent lærlinger i gjennomføringen av oppdragene.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...