Nea Radio

- Nærskolen sikrer like muligheter

NÆRSKOLEN sikrer like muligheter, skriver Vegard Frøseth Fenes, fylkesleder i Senterungommen i Trøndelag i dette leserinnlegget. Foto: Trøndelag Senterungdom

- Nærskolen sikrer like muligheter for alle, skriver Vegard Frøseth Fenes, fylkesleder i Trøndelag Senterungdom i dette leserinnlegget.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

I Erna Solbergs nyeste regjeringsplattform, Granavolden-plattformen, fastholdes formuleringen om å innføre fritt skolevalg i den videregående skolen. Et annet navn på denne ordningen er karakterbasert opptak, som innebærer at de med svake karakterer må stille seg bakerst i køen på sin nærskole. Vi i Senterungdommen mener dette er en dårlig løsning for å utvikle et godt skoletilbud i hele fylket.

Hvis fritt skolevalg innføres i Trøndelag frykter vi at mange kan miste muligheten til å velge linja de ønsker mest, på grunn av bortfall av "plass-garantien" som nærskoleprinsippet gir . Dette kan i verste fall føre til at noen må velge bort sitt førstevalg på prioriteringslista for å kunne gå på sin nærskole. Dagens nærskoleprinsipp gir Trønderske elever plass-garanti ved nærskolen, og muligheten til å velge linjetilbudet man selv vil. Har ikke nærskolen linjetilbudet beholder elevene nærskolepoengene ved søkning til nærmeste skole som har tilbudet.

Senterungdommen vil fortsatt satse på et bredt tilbud på fylkets videregående skoler, med både yrkesfag og studiespesialisering. For å få dette til trenger skolene forutsigbarhet i form av stabile elevtall, slik at det blir økonomi til å opprettholde tilbudene. Det er også viktig å poengtere at gode tilbud må bygges over tid, slik at kvaliteten på opplæringa holder den kvaliteten som elevene i hele Trøndelag fortjener. Senterungdommen ønsker å gi alle elever i Trøndelag et godt utdanningstilbud, og muligheter for framtida. Videre er lokalt næringsliv avhengige av unge arbeidstakere, som den videregående nærskolen kan sørge for. Derfor mener vi at nærskoleprinsippet er en framtidsretta modell for de videregående skolene i fylket.

Vegard Frøseth Fenes
Fylkesleder Trøndelag Senterungdom

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...