Nea Radio

Selbu og Tydal blir med

Næringsforeningen i Værnesregionen utvider

Utvider: Næringsforeningen i Værnesregionen utvides til å omfatte Selbu og Tydal, i tillegg til Stjørdal, Meråker og Frosta. På bildet: Leder Jon Uthus (t.v) og bedriftsrådgivere John Roar Langørgen og Per Kristian Hanssen fra samarbeidspartneren DNB. Foto: Anne Gundersen

Lokalt engasjement med regional overbygning.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 02.01.2020 kl 11:51

Fra før har Næringsforeningen i Værnesregionen bestått av kommunene Stjørdal, Frosta og Meråker, men nå utvides altså samarbeidet til å omfatte også Tydal og Selbu.

– Dette er noe vi har jobbet med i hele 2019, men nå er tiden kommet for å realisere et utvidet samarbeid med næringslivet i hele Værnesregionen, sier leder Jon Uthus.

Saken fortsetter under lydklippet

Effektiv modell

Uthus forteller at de skal fortsette å arbeide etter modellen som har vært en suksess for de kommunene som til nå har vært tilknyttet næringsforeningen.

– Kort forklart så opererer vi med lokale styrer som setter retningen i vårt arbeid gjennom prioriterte tiltak. Vi løfter deretter arbeidet gjennom regionale tiltak.

Samarbeidspartnere

Næringsforeningen i Værnesregionen har med seg en rekke støttespillere på laget. Blant disse er DNB som var tilstede ved en pressekonferanse torsdag formiddag.

– Vi har samarbeidet med næringsforeningen siden 2013, forteller bedriftsrrådgiver John Roar Langørgen.

– Men i år satser vi enda sterkere og går inn med et sekssifret beløp, sier Langørgen, som ikke vil fortelle nøyaktig hvor stort beløp det er snakk om.

– Samarbeidet med Næringsforeningen i Værnesregionen passer utmerket for oss. Dette er en region i vekst. Senntrumsplanen i Stjørdal er vedtatt og det betyr sterk byggeaktivitet de neste årene. I tillegg kommer byggingen av ny E6 mellom Ranheim og Åsen og dette vil bidra sterkt til næringslivet.

Bærekraftighet

Både Langørgen og Uthus er opptatt av bærekraftighet.

– Faktisk er det slik nå, at selv ved den minste innvilgelse av kreditt, så skal bærekraftighet tas med i betraktning. Betalingsevne og sikkerhet er ikke nok lenger, forklarer han.

– Dette syntes vi i næringslivet er veldig interessant, sier Uthus.

– Vi er inne i en periode der vi alle har mye å lære, ikke minst av hverandre.

Varige verdier

Jon Uthus mener at en av de viktigste oppgavene de har framover, er å sørge for at det ikke oppstår et vakuum i den andre av en periode som i flere år vil skape vekst i næringslivet i kommunene i Værnesregionen.

– Vi må sørge for å skape varige verdier, slik at vi kan ha et blomstrende og bærekraftig næringsliv også i framtiden. Nå har vi muligheten til å bygge et fundament som strekker seg langt inn i framtiden.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...