Annonse
Nea Radio

Selbu og Tydal blir med

Næringsforeningen i Værnesregionen utvider

Utvider: Næringsforeningen i Værnesregionen utvides til å omfatte Selbu og Tydal, i tillegg til Stjørdal, Meråker og Frosta. På bildet: Leder Jon Uthus (t.v) og bedriftsrådgivere John Roar Langørgen og Per Kristian Hanssen fra samarbeidspartneren DNB. Foto: Anne Gundersen

Lokalt engasjement med regional overbygning.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 02.01.2020 kl 11:51

Annonse

Fra før har Næringsforeningen i Værnesregionen bestått av kommunene Stjørdal, Frosta og Meråker, men nå utvides altså samarbeidet til å omfatte også Tydal og Selbu.

– Dette er noe vi har jobbet med i hele 2019, men nå er tiden kommet for å realisere et utvidet samarbeid med næringslivet i hele Værnesregionen, sier leder Jon Uthus.

Saken fortsetter under lydklippet

Effektiv modell

Uthus forteller at de skal fortsette å arbeide etter modellen som har vært en suksess for de kommunene som til nå har vært tilknyttet næringsforeningen.

– Kort forklart så opererer vi med lokale styrer som setter retningen i vårt arbeid gjennom prioriterte tiltak. Vi løfter deretter arbeidet gjennom regionale tiltak.

Samarbeidspartnere

Næringsforeningen i Værnesregionen har med seg en rekke støttespillere på laget. Blant disse er DNB som var tilstede ved en pressekonferanse torsdag formiddag.

– Vi har samarbeidet med næringsforeningen siden 2013, forteller bedriftsrrådgiver John Roar Langørgen.

– Men i år satser vi enda sterkere og går inn med et sekssifret beløp, sier Langørgen, som ikke vil fortelle nøyaktig hvor stort beløp det er snakk om.

– Samarbeidet med Næringsforeningen i Værnesregionen passer utmerket for oss. Dette er en region i vekst. Senntrumsplanen i Stjørdal er vedtatt og det betyr sterk byggeaktivitet de neste årene. I tillegg kommer byggingen av ny E6 mellom Ranheim og Åsen og dette vil bidra sterkt til næringslivet.

Bærekraftighet

Både Langørgen og Uthus er opptatt av bærekraftighet.

– Faktisk er det slik nå, at selv ved den minste innvilgelse av kreditt, så skal bærekraftighet tas med i betraktning. Betalingsevne og sikkerhet er ikke nok lenger, forklarer han.

– Dette syntes vi i næringslivet er veldig interessant, sier Uthus.

– Vi er inne i en periode der vi alle har mye å lære, ikke minst av hverandre.

Varige verdier

Jon Uthus mener at en av de viktigste oppgavene de har framover, er å sørge for at det ikke oppstår et vakuum i den andre av en periode som i flere år vil skape vekst i næringslivet i kommunene i Værnesregionen.

– Vi må sørge for å skape varige verdier, slik at vi kan ha et blomstrende og bærekraftig næringsliv også i framtiden. Nå har vi muligheten til å bygge et fundament som strekker seg langt inn i framtiden.

Nøkkelord