ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Ålen:

Nærmer seg åpning av e-sportrommet

STRAKS KLAR FOR BRUK: Fra venstre: Iver Ryen Hov, Lars Oskar Jonsson Hov og Sindre Mikkelsen, tester utstyret. Foto: Per Magne Moan

Ti gamingplasser står klare til bruk.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

E-sportgruppa i Ålen Idrettslag har bygd om deler av det gamle klubbhuset på Kirkhusmoen Arena til gaming, og i slutten av mars er det offisiell åpning.

Nå er det meste på plass når det gjelder ombyggingen. Vegger er malt, pc-er montert og infrastruktur i form av fiber installert.

Leder i e-sportgruppa, Iver Ryen Hov, sier han er veldig stolt over det gruppa har gjort.

– Vi har jobbet mye i helga og har fått til mye på kort tid. Det blir stas å åpne dette og vise folk hva e-sport er, sier han.

E-sport døgnet rundt

Selv går han på e-sportlinja ved Tiller Videregående i Trondheim og kan sies å være litt over gjennomsnittet interessert i sporten.

Søndag var han og kameratene Sindre Mikkelsen og Lars Oskar Jonsson Hov i de nyoppussede lokalene og ryddet etter helgens montering, og han innrømmer at blir mye pappkasser når ti pc-er, spesialstoler og alt annet av utstyr skal monteres.

Det nye gamingrommet inneholder ti stasjonerte pc-er. Foto: Per Magne Moan

God hjelp fra næringslivet

I utgangspunktet så skulle det være fem arbeidsstasjoner, men takket være rause gaver fra flere samarbeidspartnere i næringslivet, så er dette nå doblet.

Blant annet så fikk gruppa 360.000 kroner fra Gjensidigelsestiftelsen like før jul.

– Det gjør jo at vi får mer tro på dette selv også, sier Iver. Han gleder seg til åpningen av rommet 27. mars, men han mener koronasituasjonen kommer til å prege bruken fremover og er usikker på åpningstidene.

Hør intervju her:

Fra venstre: Sindre Mikkelsen, Lars Oskar Jonsson Hov og Iver Ryen Hov.

ANNONSE