Nea Radio

Ålen:

Nærmer seg åpning av e-sportrommet

STRAKS KLAR FOR BRUK: Fra venstre: Iver Ryen Hov, Lars Oskar Jonsson Hov og Sindre Mikkelsen, tester utstyret. Foto: Per Magne Moan

Ti gamingplasser står klare til bruk.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

E-sportgruppa i Ålen Idrettslag har bygd om deler av det gamle klubbhuset på Kirkhusmoen Arena til gaming, og i slutten av mars er det offisiell åpning.

Nå er det meste på plass når det gjelder ombyggingen. Vegger er malt, pc-er montert og infrastruktur i form av fiber installert.

Leder i e-sportgruppa, Iver Ryen Hov, sier han er veldig stolt over det gruppa har gjort.

– Vi har jobbet mye i helga og har fått til mye på kort tid. Det blir stas å åpne dette og vise folk hva e-sport er, sier han.

E-sport døgnet rundt

Selv går han på e-sportlinja ved Tiller Videregående i Trondheim og kan sies å være litt over gjennomsnittet interessert i sporten.

Søndag var han og kameratene Sindre Mikkelsen og Lars Oskar Jonsson Hov i de nyoppussede lokalene og ryddet etter helgens montering, og han innrømmer at blir mye pappkasser når ti pc-er, spesialstoler og alt annet av utstyr skal monteres.

Det nye gamingrommet inneholder ti stasjonerte pc-er. Foto: Per Magne Moan

God hjelp fra næringslivet

I utgangspunktet så skulle det være fem arbeidsstasjoner, men takket være rause gaver fra flere samarbeidspartnere i næringslivet, så er dette nå doblet.

Blant annet så fikk gruppa 360.000 kroner fra Gjensidigelsestiftelsen like før jul.

– Det gjør jo at vi får mer tro på dette selv også, sier Iver. Han gleder seg til åpningen av rommet 27. mars, men han mener koronasituasjonen kommer til å prege bruken fremover og er usikker på åpningstidene.

Hør intervju her:

Fra venstre: Sindre Mikkelsen, Lars Oskar Jonsson Hov og Iver Ryen Hov.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...