Nea Radio

Lokalt smittetilfelle Stjørdal

Nærkontakter er testet

Lette: Stjørdal kommune og kommunedirektør Tor Jakob Reitan er glad for å se at det siste smittetilfellet virker å være begrenset. Foto: Henrik Einangshaug

Ingen av nærkontaktene har testet positiv, vi er derfor lettet og det gir oss en optimisme som vi vil dele med dere alle selv om smittesporing fortsatt pågår, skriver kommunedirektøren i en pressemelding.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 30.03.2021 kl 21:33

– Vi har det siste døgnet drevet aktiv snittesporting og testet en rekke nærkontakter av smittet person på Stjørdal, skriver kommunedirektør i Stjørdal, Tor Jakob Reitan, i en pressemelding.

– Ingen av nærkontaktene har testet positiv, vi er derfor lettet og det gir oss en optimisme som vi vil dele med dere alle selv om smittesporing fortsatt pågår.

Han takker befolkningen for at dere lojalt følger smittevernsrådene, påska er ikke over men vi tillater oss å være optimister.

– Alles innsats, alles forsakelser med tanke på sosial omgang, fest og moro - alles lojalitet til å bruke munnbind i butikkene selv om det ikke er påbudt, gir resultater! La dette være motivasjon nok til å holde ut litt til når vi vet at mutert virus er ekstremt smittsomt, sier Reitan.

Mye tyder på at smittetilfellet i går ikke har kilden i Trøndelag og mye tyder på at den smittede heller ikke har smittet noen i Trøndelag.

– Den smittede har vært på jobbreiser i Norge i og utenfor Trøndelag, men ikke i røde kommuner sørpå, og smittesporing pågår fortsatt, sier Reitan.

– Det jobbes med å finne en hver mulig smittekilde i og utenfor Trøndelag som kan være relevant i forbindelsen med reisene, men enda er det ikke funnet frem til smittekilden.

– Men vi understreker – mye tyder på at smitten ikke kommer fra Trøndelag og at vedkommende ikke har smittet noen i Trøndelag, sier han.

Den nevnte festen i gårsdagens pressemelding har med stor sannsynlighet ikke skapt noen smittesituasjon, og det er også svært tilfredsstillende.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...