Nea Radio

Nea Radio

Næringslivskveld i Haltdalen

Næringslivskveld i Haltdalen Foto: Per Magne Moan

Haltdalen Næringspark fikk besøk av kolleger fra hele kommunen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 05.06.2018 kl 11:07

Med NAV og Rørosregionen Næringshage i spissen, var mellom 25 og 30 aktører fra næringslivet i Holtålen samlet i Haltdalen Næringspark mandag kveld.

Det var Holtålen kommune som hadde initiert møtet, som blant annet inneholdt en presentasjon av næringsparken og tilhørende bedrifter.

Blant deltakerne på møtet var Ivar Evenås fra Evenås Transport og Geir Aune fra Aune Trevare. For to år siden kjøpte de to bygget som i dag huser næringsparken, av Holtålen kommune.

Ser for seg 15 årsverk

Tidligere har Optimus og før det Trøndermøbler, vært lokalisert i bygget.. Det har også blitt produsert glassfiberbåter her og i dag er det omlag sju årsverk fordelt på Aune Trevare, Trøndelag Landbruksrådgivning, Bjørkan Regnskap og bedriften Nytt Liv AS som holder til i bygget.

Her finner vi også et fjernvarmeanlegg som forsyner blant annet Haltdalen Oppvekstsenteret med varme.

Men med tilsammen 3000 kvm gulvflate, er det plass til enda fler.

– Visjonen min er å fylle huset med næring slik av vi kan bli omlag 15 årsverk. Det ser jeg ikke som umulig, sier Evenås.

Kan få offshore-kontrakt

Geir Aune, som til daglig jobber i Bergstaden Bygg, er enig med Evenås i at det er plass til flere folk i bygget. Han og kona Ann Helen har etablert Aune Trevare der Ann Helen jobber.

– Enkelte tider av året skulle vi vært mange flere her og i fjor måtte vi leie hjelp, sier Aune som sier målsettingen er å bli fler fast ansatte.

Saken fortsetter under bildet

Geir Aune fra Aune Trevare satser i Haltdalen. Foto: Per Magne Moan

En stadig vekst i produktrekka gjør at han er optimist med tanke på framtida. I dag er det Cuba-stolen, Hagemøbler i solid malmfuru og ulike emballasjer for andre bedrifter som er de viktigste produktene som blir laget ved familiebedriften. Men det jobbes også med tanke på nye prosjekter.

– Akkurat nå finpusser vi på en prototype for oljeindustrien og om denne blir godkjent - og det skal den bli, så har vi kontrakt der også sier Geir Aune.

Flere av de fremmøtte på torsdagens møte ga uttrykk for at de var overrasket over all virksomheten i Haltdalen Næringspark. Dette resulterte i en liten diskusjon rundt viktigheten av å gjøre seg synlig.

Kvelden i Haltdalen ble avsluttet med å avtale et nytt møte, hos en annen bedrift i Holtålen, til høsten.

Hør intervju med Geir Aune og Ivar Evenås her:

Siste nytt i Nyheter Vis flere

Stanset med usikret last i Selbu

Stanset med usikret last i Selbu

En bilfører er anmeldt for å kjøre med usikret last. Føreren hadde heller ikke førerkort for henger.

Brann i boligkompleks i Stjørdal sentrum

Brann i boligkompleks i Stjørdal sentrum

Politiet utelukker ikke ildspåsettelse

Politiet utelukker ikke at brannen som brøt ut i et boligkompleks i Stjørdal sentrum i morgentimene kan være påsatt. Brannvesenet har nå kontroll.

Billigere og bedre utvalg i Sverige

Billigere og bedre utvalg i Sverige

Vareutvalget er bedre og prisene lavere i svenske dagligvarebutikker, men utvalget av varer vokser raskere i Norge. Det viser en ny rapport som har kartlagt både utvalg og prisnivå i dagligvaremarkedet.

- Ikke gå i sporet!

- Ikke gå i sporet!

Årlig registreres flere nesten-påkjørsler av fiskere som går i jernbanesporet i Gauldalen. - Vi har ingen å miste, så vi ber om at dere tar dette på alvor og tar vare på egen sikkerhet, sier Torstein Rognes, daglig leder i Gaula Elveeierlag.

Enda en bjørn skutt i Selbu

Enda en bjørn skutt i Selbu

En hannbjørn på 71 kg ble skutt ved Slindvatnet i Selbu torsdag ettermiddag. Det er den andre denne uka.

Verdens vakreste sjøreise?

Verdens vakreste sjøreise?

Hurtigruten langs Lofoten? Prøv heller Essand 4 på Essand og Nesjøen!

Siste nytt i Røros/Holtålen Vis flere

Han leder musikken

Han leder musikken

Det er ingen hvem som helst som er musikalsk leder når årets utgave av Elden går av stabelen, men noe sitter nok fortsatt i fingrene etter fjoråret.

Ferie med mening

Ferie med mening

Ferie med mening arrangeres ved Unicare Røros for aller første gang, og torsdag mottok de en fin gave fra Luftkrigsskolen.

I aksjon på Slegghaugan for 25. gang

I aksjon på Slegghaugan for 25. gang

Det er omtrent 300 år siden de 10 000 svenske soldatene med general Armfeldt i spissen ble sendt mot Trondheim for å ta over Norge. Den gang ble et hundretall av soldatene sendt til Røros, og historien utspiller seg også i år igjen på Slegghaugan når den 25. utgaven av Elden settes opp.

Hvem savner denne?

Hvem savner denne?

Hund funnet ved Øyungsveien

Unge holtålinger – kommunens framtid

Unge holtålinger – kommunens framtid

Leserbrev fra ungdomskandidater i Holtålen Ap.

Hærverk på politibil på Røros

Hærverk på politibil på Røros

Nå vil politiet ha tips fra publikum.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...