Nea Radio

Næringslivs-priser

PRISER: Fra venstre banksjef Svein Ove Sandvik, Helge Kvithammer, Grethe Sesseng, Arne Sesseng og Svend Eggen. Foto: Andreas Reitan

Prisutdelinger og heder da Selbu Sparebank og Selbu Næringsforum inviterte til førjulsmøte.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sesseng Samdrift ble kåret til "Årets bedrift" i Neadalen da Selbu Sparebank og Selbu Næringsforum inviterte til sitt tradisjonelle førjulsmøte på Selbusjøen Hotell & Gjestegård torsdag kveld.

Grethe og Arne Sesseng tok i mot prisen, et diplom og en gavesjekk på 10.000 kroner.

Svend Eggen fra Camp Eggen og Helge Kvithammer fra Væktarstua fikk hver sin hederspris, også det diplom og gavesjekk på 10.000 kroner.

Det var rekorddeltakelse på næringslivets førjulsmøte, som startet med et svært interessant foredrag om Norbit ved Per Jørgen Weisethaunet.
Som vanlig bidro også sjeføkonom i Eika-gruppen, Jan Ludvig Andreassen, til at næringslivet i Neadalføret nå kan gå inn i førjulstida med hevet hode og godt mot.

SESSENG SAMDRIFT ble kåret til årets bedrift. Kim Olsen Stokke fra Selbu Sparebank delte ut prisen. Foto: Andreas Reitan

Sesseng Samdrift

Dette sa Kim Olsen Stokke da han presenterte juryens begrunnelse:

Årets bedrift er ikke som andre og det vi kaller vanlig bedrifter. Kandidaten har likevel en omsetning i meget stort omfang og sysselsetter mellom 4 og 5 personer i en allsidig krevende produksjon.
Driftsapparat er gjennom år bygd opp til det en kan kalle et meget stort gårdsbruk. For det er en landbruksbedrift som får prisen i år. Med det er det også nærmest en familiebedrift der nær alle på gården er sysselsatt og har sitt daglige virke på og rundt gårdene som representeres.
I en årrekke har kandidaten vært i landstoppen innenfor en av sine bransjer med tanke på kvalitet. Hva angår lønnsomhet kan en også vise til meget solide tall jevnt over alle siste år.
Prisvinnerne synes ikke så godt i det daglige, de bare gjør jobben sin. Jobben krever derimot mange av døgnets timer. Det er det som legger og har lagt til grunn for de gode resultatene.
Det hviles derimot ikke på lauvbærene her og det satses derfor ytterligere i 2019. Spesialisert produksjon gjør at kandidaten ikke blir så sårbar i tider med lavere etterspørsel etter ordinære produkter.
Kandidaten har vært i topp 3 over landets beste formeringsbesetninger på svin flere ganger de siste åra.

CAMP EGGEN: Svend Eggen mottok hederspris. Foto: Andreas Reitan

Svend Eggen, Camp Eggen

- Vi skal nå hedre to prisvinnere. En fra Selbu og en fra Tydal.
Begge har de det til felles at de setter kunden i fokus, sa Kim Olsen Stokke da han redegjorde for hedersprisene.

- Vi starter med den første, som etter juryens mening tar kundebehandling til nye høyder, både før og under arrangement.

Prisvinneren har en avslappet og ledig stil, yter fremragende service, er hyggelige og gjestfri, legger stor vekt på personlig kontakt og er villig til å strekke seg langt for å imøtekomme kundenes behov og ønsker.
Ikke minst ble dette synlig under Landsskytterstevnet i august, da han kompenserte manglende vaskemuligheter på Årsøya ved å ta med seg camping-gjestenes klesvask heim for å vaske den der.
Eller da han så at han kunne utvikle og forbedre servicen på Årsøya ved å skaffe en egen pizzaovn etter sommerens fotball-VM-arrangement i Trondheim.

Prisvinneren har gjort og gjør fortsatt en formidabel jobb for Årsøya, både som vaktmester og vertsskap.
Han er æreskjær og sier "aldri nei" - og sier han nei, går det som oftest over i et ja i løpet av en halv dag.
Han har vært styreleder og daglig leder i Årsøya Fritidspark gjennom en utfordrende periode.
Han er nå vaktmester, ildsjel og en sentral brikke i den videre utviklinga av øya. Og nå blir han også arrangør!
Dersom han og kona (for hun er en svært viktig del av det hele) tar på seg noe, vet vi at det blir gjort 110% og at de legger sjela si i alt og ikke minst alle. Ingen oppgave er for stor, og ingen for liten.

Vi kan også legge til at på tross av at han på ingen måte er utdannet kokk, så har han på egen hånd tilegnet seg kunnskap og kompetanse og etter hvert blitt Norges-kjent for sin unike helstekte gris. Like mange skryter av pizzaen sometter hvert har blitt et varemerke.
Sammen med kona Laila og familien har han siden 2005 utviklet Camp Eggen.

VÆKTARSTUA: Helge Kvithammer fikk også hederspris. Foto: Andreas Reitan

Helge Kvithammer Væktarstua Hotell og Sylene Eiendom AS

Den neste prisvinneren vi skal møte forlot i 2002 en trygg og godt lønnet jobb i Trondheim for å satse på noe som da for ham var helt nytt.
Riktignok var han godt vant til kundebehandling (svært godt vant, til og med), men fra helt andre bransjer.
Han viste seg fort å ha både talent, "motor", "guts" og krefter i massevis og gikk til oppgaven med stort pågangsmot.
Også han har stått fram som en utpreget ildsjel, en ildsjel som tør å tenke nytt, som tar ansvar lokalt og som er sta nok til å kunne bidra til en sterk lokal samfunnsutvikling med spennende opplevelser og nye aktiviteter i samsvar med lokale tradisjoner og lokale forutsetninger
Sammen med barndomsvennen Anders Ulseth kjøpte han i september 2002 tradisjonsrike Væktarstua Hotell AS og etablerte også eiendomsselskapet Sylene Eiendom AS.

Med stor respekt for det "Fjelldronningen" Martine Lyng Unsgård og ektemannen Alfred bygde i 1929, har prisvinneren lagt vekt på å utvikle historien videre, og har blant annet i samarbeid med Kon-Tiki-museet fått etablert en lokal Kon-Tiki og Thor Heyerdahl utstilling og utviklet nye tilbud med utgangspunkt i denne delen av historia.
Prisvinneren har sterk fokus på å ta vare på gamle tradisjoner, men også å gi nytt liv til den historiske sjelen ved å utvikle og tilby godt vertskap, der god, lokal og tradisjonell mat i rikelige porsjoner fortsatt er viktige ingredienser.
Han har skapt en egen aktivitetsleir med det som magasinet "Vi Menn" beskrev som Norges beste lavvo, med plass til 130 gjester, langhus og spa/massasjebad.

Prisvinneren har også vist seg som en meget dyktig og viktig bidragsyter, ja - juryen vil kalle ham "entusiast", i utviklinga av lokalt næringsliv og arrangement i Tydal som

Norges eldste fotballcup – Væktarstua Cup, Tydalsfestivalen, Pilegrimsrittet og Storsylen Opp.

I samarbeid med lokale aktører som Dyrhaug Ridesenter, Stugudal Snøscooterutleie, FJELLGUIDEN TYDAL AS og Larsville Studio har han bidratt til at miljøet i Stugudal har fått nytt liv med samlingspunkt rundt Væktarstua.

Prisvinneren har også, vi hadde nær sagt selvfølgelig, vært sentral i etablering av det lokale bedriftsnettverket i Stugudal.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...