ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Økte leveranser av vaksinedoser:

Nå skyter vaksineringen fart i Neadalen

Vaksine. Foto: Hakan Nural/Unsplash

Etter å ha måttet gi fra seg mange doser til kommuner i mer sentrale strøk har flere små kommuner kommet langt med vaksineringen når vi nå skriver august måned.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Ordfører Ole Morten Balstad forklarer at de ble overrasket over det store antallet vaksinedoser som de fikk beskjed om at kommer i uke 34.

- Vi har fått en del doser tidligere men vi fikk beskjed om at det ville komme litt mindre fremover. Men så fikk vi beskjed om at i uke 34 så får vi 800 doser, noe som gjør at vi får gjort et ordentlig innhogg i vaksineringen.

Han presiserer også at det når er siste sjans for å booke time for første dose, om man ikke griper sjansen nå må man finne seg i å havne bakerst i køen. Fremover vil de som skal ha andre dose prioriteres.

Tydal med høy vaksinasjonsdekning

- Vi ligger veldig bra an, sier ordfører Jens Arne Kvello. Han er veldig glad for at kommunen har høy vaksinasjonsdekning, som nå ligger på 44,5 prosent fullvaksinerte i følge VG.

Han opplever tydalingene som meget positive til vaksinering, og går alt som det skal kan kommunen være ferdig i løpet av september.

Stjørdal ligger også godt an

I en pressemelding sendt ut av Stjørdal kommune opplyses det om at alle over 18 år har fått tilbud om første dose. Totalt 24 442 vaksinedoser var satt på fredag i uke 32. I uke 34 får Stjørdal hele 1320 pfiserdoser og 3200 Modernadoser, til sammen er det rekord i antall vaksinedoser kommunen mottar. Det betyr også at de som har fått time til andre dose muligens kan fremskynde timen.

ANNONSE