Nea Radio

Nea Radio

Nå skal ordfører og varaordfører vie borgerlig

Vigselsrett: Fra 1. januar 2018 tar kommunene over vigselsretten. I Malvik betyr det at ordfører Ingrid Aune, varaordfører Ole Herman Sveian (bildet) og andre oppnevnte får oppgaven med å vie kommende ektepar. Foto: Anne Gundersen

Etter den nye kommuneloven trer i kraft, blir det ordførere, varaordførere og ander oppnevnte vigslere som skal smi ektepar i hymens lenker.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Den nye loven overfører vigselsplikten fra tingrett og byrett til kommunene i hele landet.

– Loven trer i kraft fra 1. januar 2018 og i praksis blir det da ordfører Ingrid Aune, meg og foreløpig tre ander vi har oppnevt som tar over dette ansvaret, sier varaordfører i Malvik, Ole Herman Sveian.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Seremonirom

Det kommunen nå ser på, er å finne et passende rom å foreta denne type seremonier i.

– Vi må forsøke å skape en verdig ramme rundt dette som er en stor dag i menneskers liv, sier Sveian, som ser det som ærefullt å få dette oppdraget.

Kostbart

Men ærefullt eller ikke, det vil utvilsomt føre med seg noen ekstrakostnader, både for Malvik kommune og alle landets øvrige.

– Vi ser at staten overfører kroner 7000,- for at vi skal utføre dette. Det sier seg selv at dette ikke er nok til å dekke selv den aller mest nøkterne seremoni for en hel kommune gjennom et år. Sveian legger til at det kan åpnes for å ta betalt for enkelte tjenester.

– Vi må sette oss ned å se på hvordan vi skal organisere dette, sier varaordføreren.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...