Nea Radio

Bussrute mellom Røros og Funäsdalen?

Nå skal behovet kartlegges

Foto: Andreas Reitan

Alle innbyggerne i Røros og omegn oppfordres å svare på undersøkelsen som Rørosregionen Næringshage har igangsatt.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Rørosregionen Næringshage jobber med et forprosjekt som undersøker mulighetene for å opprette et tilbud for kollektivtrafikk mellom Røros og Funäsdalen.

– Vi ber alle innbyggere i Røros Kommune og andre som reiser over riksgrensen til å svare på denne spørreundersøkelsen, sier Guri Heggem fra Næringshagen.

Samarbeider allerede

– Det hele startet i vinter og forprosjektet er finansiert av Interreg, sier hun og forteller videre at det allerede er samarbeid på flere områder

mellom de to kommunene, blant annet innen helse.

Undersøkelsen som nå er satt i gang, tar sikte på å kartlegge innbyggernes nåværende behov for transport mellom Røros og Funäsdalen og fremtidige ønsker.

Svarene fra undersøkelsen vil bli brukt til å beskrive hvordan passasjertrafikken knyttet til arbeidspendling, fritid og annet ser ut samt beskrive trender i reisemønster.

Frist 21. november

Resultatet av forprosjektet kan lede til en prosjektsøknad i 2020 som inneholder konkrete tiltak for fremtidig kollektivtransport.

EU-programmet Interreg Sverige-Norge gir tilskudd til felles svensk-norske prosjekter som utvikler samfunnet. Prosjektet «Grenseløs Kollektivtrafikk» tilhører området Bærekraftig transport.

Svarfristen er satt til 21. november og du kan gå til undersøkelsen ved å scanne QR-koden eller trykke her.

Hør intervju med Guri Heggem her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...