Nea Radio

Nå serverer de lokal softis

Hilde Myhren ved softismaskinen som pøser ut en god blanding av lokale råvarer. Foto: Hilde M Bollandsås

Rørosmeieriet har åpnet butikk, og her serveres det softis med lokale råvarer.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Rørosmeieriet har bygd ut ved sine lokaler i Sollihagaen på Røros, og for et par uker siden åpnet de også et utsalg. Og planene fremover er store.

Lokal softis

I innbydende lokaler bare noen meter fra produksjonen hos meieriet på Røros, kan du nå ta deg en avslappende hvil med handling av deres produkter, en kopp kaffe og softis av lokale ingredienser. Ingrediensene til softisen har blitt sendt fra fabrikken, til Hennig Olsen i Kristiansand. Og det de har fått tilbake er en nydelig softisblanding som du kan få servert i de avkjølende lokalene på en varm sommerdag.

Og det er ikke mye her som er overlatt til tilfeldighetene, med egenkonstruerte trekrakker og bord. Og istopping som du sannsynligvis ikke har smakt før.

Softis av lokale råvarer med topping basert på flatbrød fra Røros. Foto: Hilde M Bollandsås

Godt besøkt

I tillegg til softis og kaffe får du også kjøpt alle av meieriets produkter i utsalget, og dette har vist seg å være ganske populært.

Når Nea Radio var innom torsdag ettermiddag, hadde de nylig hatt besøk av et dansk ektepar som tok en dagstur fra Trondheim for å besøke meieriet som de bruker produkter ifra.

En av de mest solgte varene i butikken er denne høvelen, spesiallaget for smøret fra Røros. Foto: Hilde M Bollandsås

Store ambisjoner

Totalt har meieriet bygd ut omtrent 300 kvadratmeter den siste tiden, og utsalget tar bare en tredjedel. Derfor skal det nå bygges et opplevelsesmeieri med spennende aktiviteter for hele familien, hvor målet er å bli en turistdestinasjon.

Utsalget hos Rørosmeieriet har åpent fra mandag til fredag, hele året.

I avspilleren under kan du høre et intervju med meieribestyrer Trond Lund og prosjektleder for opplevelsesmeieriet, Hilde Myhren.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...