Nea Radio

Nå kommer passbussen

Foto: Unsplash

Regjeringen har funnet løsning på problemet med lang reisevei.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 24.08.2021 kl 14:09

Regjeringen har lagt ned nesten halvparten av landets passkontor.

Årsaken er at den gamle ordningen med passutstedelse ved flere av lensmannskontorene ikke var sikker nok. Det sier stortingsrepresentant Mari Holm Lønseth fra Høyre.

– Da vi tok over regjeringskontorene i 2013 var ikke sikkerheten til norske pass god nok. De var rett og slett for enkle å forfalske, sier hun og innrømmer at det er årsaken til endringene i passkontorstrukturen.

Men nedleggelsene har medført lang reisevei for mange ved fornyelse av pass.

Nytt tilbud

For å bøte på situasjonen kommer nå regjeringen med et nytt tilbud.

– Når dette nå er gjort så er det viktig å tenke nytt og alternativt, sier Holm Lønseth og lanserer "Passbussen".

I første omgang er det snakk om to slike busser - en i sør, som driftes av Vest politidistrikt, og en i nord som driftes av Troms politidistrikt.
Førstnevnte rute vil også komme innom Trøndelag.

Det er politiet som skal vurdere hvilke steder bussen skal kjøre innom og hvor hyppig disse stedene skal besøkes. Timene vil legges ut på politiet.no og oppdateres ved behov.

I Trøndelag er det Hitra, Grong, Røros og Tydal som i første omgang får besøk av bussen.

– Book i vei

22. september og 10. november blir bussen stående ved Tydal rådhus og servicesenter, mens 23. september og 11. november er Bergmannsgata 15. på Røros adressen.

For de som sokner til Grong er tidspunktene 21. september og 9. november og på Hitra 16. september og 4. november.

– Jeg håper at alle sammen som kanskje har utsatt å få seg nytt pass gjennom koronatiden nå benytter anledningen og booker seg time på politi.no når bussen kommer i nærheten, sier Holm Lønseth.

Hør intervju her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...