Nea Radio

Nea Radio

Nå kommer kultursjefen på TV

Julestemning: I hele desember kan du se kultursjef i Stjørdal, Jarle Førde i julekalenderen Julefergå på TV2 Zebra. Foto: Anne Gundersen

I 1994 ble The Brazz Brothers bedt om å lage julekalender til TV2. Daværende medlem, kultursjef i Stjørdal Jarle Førde, blir derfor å se på skjermen når Julefergå nå sendes i reprise.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Overraskelsen var stor for jassorkesteret Brazz Brothers da de i 1994 ble kontaktet av TV2 med spørsmål om de kunne lage julekalender for kanalen. Nå kommer resultatet, Julefergå, i reprise og som tidligere medlem i bandet, blir dermed kultursjef i Stjørdal Jarle Førde, å se på norske skjermer i hele desember.

– Det er lenge siden og det er tvilsomt at særlig mange vil kjenne meg igjen, sier Førde lattermildt.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Sveler

Serien må ta mye av ansvaret for at pannekakevarianten svele har funnet sin plass i det norske kulinariske ordforrådet.

– Svela spilte på mange måter hovedrollen i serien og når jeg ser tilbake på opplevelsen, er det nok mest alle svelene jeg spiste jeg husker, sier Førde som etter overspising av nevnte lokale spesialitet, ikke fråtser nevneverdig i denne retten når anledningen byr seg.

– Jeg ble rett og slett lei, tilstår han.

Kreativt

Jarle Førde forklarer at bandet fikk utløp for alt de hadde av kreativitet under produksjonen av Julefergå.

– Historien handler om en fergeforbindelse på vestlandet og om tre cubanere som sitter fast på havets bunn. Der havnet de etter å forsøke å komme seg på en møbelmesse uten å lykkes. Førde forklarer at cubanerne holdt seg i live ved å puste inn oksygen fra en julestjerne.

– Vi oppholdt oss på ei ferge ved havna i Bergen i 21 dager hvor vi produserte 24 episoder til serien. Det var en utrolig morsom opplevelse, smiler han.

Mediekjør

Førde forteller at mediakjøret de opplevde mens serien ble sendt ut i norske førjulsstuer var betraktelig.

– Vi fikk oss et lite sjokk da vi plutselig opplevde all oppmerksomheten fra media. Han tror imidlertid ikke oppmerksomheten vil bli like stor i år.

– Uansett, som sagt tror jeg ikke mange vil kjenne meg igjen.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...